2012. augusztus 8., szerda

Pályázati lehetőség szállodák számára

Olcsóbb munkaerő?!

Megkerestem egy partneremet, hogy tud e szálláshelyeknek valami pályázatot. Kaptam is választ, szívesen segítenek. Itt az információ:

A magyarországi pályáztatási rendszer kevés lehetőséget ad arra, hogy vissza nem térítendő támogatást igényeljenek a szállás biztosítással foglalkozó vállalkozások, vagyis a szállodák/hotelek. Viszont ez augusztustól megváltozik, mert e hónaptól hivatalosan is elérhető lesz az a pályázat, amelyben egy új munkaerő felvételére lehet pályázni.
A „Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtési képességének támogatása - GOP-2012-2.2.4” c. pályázatban 50%-os intenzitással lehet egy évig, egy új ember bérköltségére és járulékköltségei vissza nem térítendő támogatást nyerni. A pályázati konstrukcióban szinte minden vállalkozás elindulhat,mikro-,kis-és középvállalkozások egyaránt, ezért nyílik lehetőség arra, hogy nagyobb szállodák is elinduljanak ezen a pályázaton.

De miért indulnak nagyobb eséllyel a szállodák?

Ez a munkáltatói csoport az, amely túlnyomórészt fiatal munkavállalókat foglalkoztat. A pályázati kiírás szerint ha az új belépő, fiatal álláskeresőnek számít, akkor a támogatás intenzitás akár 70%-os is lehet, vagyis plusz 20% intenzitást kaphat a pályázó.

Fiatal álláskereső: az a személy, aki

a) 35. életévét még nem töltötte be, és
b) a munkaviszony létesítéséhez szükséges feltételekkel rendelkezik, és
c) oktatási intézmény nappali tagozatán nem folytat tanulmányokat, és
d) rehabilitációs járadékban, rehabilitációs ellátásban nem részesül, és
e) az alkalmi foglalkoztatásnak minősülő jogviszony kivételével munkaviszonyban nem áll, és egyéb kereső tevékenységet sem folytat, és
f) elhelyezkedése érdekében az állami foglalkoztatási szervvel együttműködik, és
g) akit az állami foglalkoztatási szerv álláskeresőként nyilvántart.

Eredetileg ezt a kiírást áprilisban jelentették volna meg, így régóta nyilvános ez a pályázati felhívás, ezért érdemes minél hamarabb elkezdeni a pályázat elkészítését illetve az új munkavállaló keresését, mert előfordulhat, hogy hamar "elkapkodják" a pályázatra szánt keretet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés