2012. augusztus 21., kedd

Hogyan hoz hasznot egy szállodának a QR kód?

Bejegyzés szerzője: Rákóczi Piroska
Annak elérésére kiváló eszköz QR kódos táblák elhelyezése a szálloda liftjében, a szobaszerviz prospektusán, a nyilvános internetelérést biztosító számítógép mellett és több más helyen, hogy vendégeink barátaiknak ajánlják szállodánkat. Hogy hogyan?

A legjobb, amikor QR kódos táblát helyezünk ki valahol, ha a kód fölött, egy szöveggel elmagyarázzuk, hogy mi történik akkor, ha a kódot valaki okostelefonnal beszkenneli. Pl. kitehetünk a liftben egy táblát, melyre ráírjuk, mondjuk azt, hogy „Ha elégedett szállodánkkal és másnak is ajánlaná, szkennelje be ezt a QR kódot. A QR kód szállodánk Facebook oldalára viszi Önt, ahol megoszthat barátaival kiváló képeket a hotelünkből Ön elé táruló panorámáról.”

Biztos lenne néhány nagyon elégedett vendég, aki azonnal megtenné e lépéseket. Vannak azonban olyan emberek is, akik ilyen direkt felhívásokat nem kedvelnek. Őket úgy lehet megnyerni egy-egy ilyen megosztásos ügynek, ha a szállodánkban több táblát helyezünk ki, melyeken helyi információkat adunk. Pl. koncertekről, vízi bicikli kölcsönzésről vagy gyerekprogramokról tudhatnak meg többet azok, akik dekódolják a kódokat. Így, egy szolgáltatás halmaz része lesz a Facebook megosztásos QR kódos tábla, s kérésünk, hogy osszanak meg szállodánkról szóló tartalmakat vendégeink, nem tűnik tolakodásnak.

Amiről most írtam, talán egészen idegennek tűnhet. Aki szeretne rövid és pontos információt a QR kódról annak az alábbi két meghatározás lehet az első segítség.

Mi a QR kód?

A QR kód egy kétdimenziós kód. Négyzet alakú, melynek három sarkában három kisebb négyzet van. Egy QR kódot tettem a poszthoz illusztrációnak.

Mi a QR kód marketing?

A QR kód marketing körébe tartozik minden olyan fogyasztást közvetlenül vagy közvetve ösztönző tevékenység és minden olyan marketing kommunikációs folyamat, valamint az összes olyan marketing akció, melyben a QR kódot, a folyamatok bármely szakában használják. Természetesen a titok a hogyanban van. Ha fölkeltettük érdeklődését, kérje szállodákra vonatkozó, speciális QR kódos ajánlatunkat.

3 megjegyzés:

  1. Én már régóta gondolkodtam azon, hogy csinálok ilyen kódot a vendégházunkhoz, hogy a szórólapokra is teszek. Tudom, hogy mindenki javasolja, hogy legyen de, hogy a valóságban van-e valami értelme azt nem tudom. Úgy értve, hogy van, aki ezt valóban fényképezgeti???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hatása van szerintem, csak a megfelelő helyen és időben kell használni. Jó lehet például névjegyen, ahol az adatok könnyen kerülhetnek át a telefonra, de kevésbé jó strandon, ahol nem hordják a mobilt az emberek.

      Recepción való elhelyezésre pedig csomó ötletem van :)

      Törlés
  2. Van értelme a QR kódnak. Segítségével mondjuk jobban rávehetjük vendégünket, hogy kövessen Facebookon. Csak jól kell terelni.
    Az emberek kíváncsiak.

    VálaszTörlés

Értékelés