2012. július 24., kedd

Google szolgáltatása hoteleknek

Fontos! A Térkép megváltozott, ez a szolgáltatás is megváltozott, természetesen javult. Egy kutatást is végeztünk a Google Térkép témájában, amiről cikkeket itt kezdhet el olvasni.


A Google (újra) betör a szállodások életébe. Gyakorlatilag egy teljes értékű foglalási rendszert kínál a megszokott Google Maps rendszerhez hasonló felületen.
Szolgáltatásával a Google Hotel Finder Experiment eszközzel a felhasználó bejelölheti, melyik városban, és azon belül hol szeretne szállást foglalni, megtekintheti, és alapos vizsgálódás után lefoglalhatja azt.

Milyen funkciókat kínál a felület?

  • Kiválaszthatjuk a várost, azon belül pontosan kijelölhetjük a területet, ahol lakni szeretnénk
  • Kiválaszthatjuk utazásunk dátumát
  • Szűkíthetjük az árat
  • Hotel típust választhatunk
  • Felhasználói értékeléseket (!) böngészhetünk

Egy hotelre kattintva megjelenek a vélemények, a honlap címe, szolgáltatásai, fotói. A szállást hozzáadhatjuk listánkhoz, hogy később a szűkített listából választhassunk.

Hogyan lehet a térképre kerülni?

Vállalkozásunkat a Google Places webhelyen adhatjuk a rendszerhez, és onnan is kezelhetjük. Az árakat különböző partner foglalási rendszerekből veszi a Google, mint például a Booking.com. Ennek hiányában a foglalásra kattintva a szálláshely honlapjára irányítja a látogatót. Ez utóbbi esetben a rendszer egy teljesen ingyenes foglalásokat biztosító eszköz! Vártunk már ilyet ugye?

A hotelek értékelés alapját a Google+ rendszer adja. (Ugye van már G+ céges oldala?!) Az értékelésekre érdemes egyre jobban odafigyelni, mert ebben van a keresőoptimalizálás jövője!

Ön megjelenik a Google Hotel Finder oldalain?

(A Google szolgáltatások beállításait el tudom végezni Önnek)

6 megjegyzés:

  1. Mi benne vagyunk, és foglalni is lehet a Booking.com oldalról, de honlapunknak a régi, még panziós oldalunk van belinkelve. Ezen hogy lehet változtatni?

    VálaszTörlés
  2. A Google Places weboldalon lehet kezelni a weboldalaitokat. Ha valaki más kezeli, akkor is Ti tudjátok igazolni tulajdonjogotokat. Érdemes odafigyelni, mert akár foglaláslopás is történhet.

    VálaszTörlés
  3. A Google újra és újra lenyűgöz! Nálunk nagyon használják a véleményeket, írnak rólunk, és szerencsére elég jókat. Ezért is érdemes korrektnek lenni.

    VálaszTörlés
  4. Azaz lehet, hogy érdemes levenni a szállodát a booking.com-ról. Így nem kell jutalékot fizetni és a vendég valóban a hotelnél "csapódik le". Megfontolandó.

    VálaszTörlés
  5. Én ott vagyok Places-ben, mégsem jelenik meg a panzióm a google hotel finder-ben. Mi lehet a probléma? Regisztráción belül át kell állítani valamit?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy láttam, főleg hotelek jelennek meg, de ha megmondja a panzió nevét, megnézem mi lehet a gond. Be van rakva hivatalosan is a Places oldalra?

      Törlés

Értékelés