2012. július 3., kedd

És még Bambi is…

Bejegyzés szerzője: Rákóczi Piroska

 
A közösségi médiáról szeretnék elmondani valami nagyon egyszerűt. Ehhez veszem igénybe a szocializmus idejében született, egyik közismert sláger szövegét. De mi ez a nagyon egyszerű tulajdonság, amit egy dalocska idézésével szeretnék elfelejthetetlenné tenni?

A közösségi média lényege, hogy közösségi és hogy média. Nagy újdonság, nem?
Tudom, hogy ezzel nem mondtam sokat. Viszont, ha most ide idézem az egykori slágert, mely azt mondja el egy kislány szemszögéből, hogy miért szeret strandra járni, arra is választ kapunk, hogy az emberek nagytöbbsége miért facebookozik, twitterezik és használ bármilyen hasonló oldalt. Hogy is szól a dal?
„Jaj úgy élvezem én a strandot,/ mert ott annyira szép és jó./ Annyi vicceset látok, hallok/ és még Bambi is kapható.”

Szeretném kiemelni: „Annyi vicceset látok, hallok…”. Igen, sokan azért facebookoznak, mert szórakozásra vágynak. Látnak és hallanak vicceset, meglepőt, fölemelőt és lesújtót, szépet és csúfat. Ezt pedig egy céges, szállodás oldalon a szállodától várják. Jó, jó, de hogyan kell ezeket a tartalmakat „előállítani”?

A következő hetekben erről olvashatnak majd tőlem. Talán nem árt, ha ideírom, hogy ki is vagyok én. Újságíró vagyok és szakmabeli is. Idegenforgalmi üzemgazdászként végezetem a Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Főiskolán. A diploma megszerzését követően főleg írásból éltem, de érdeklődésem a marketing iránt mindig megmaradt. Sokat olvastam a témában, és két civil szervezetnek is voltam marketingese.

Ha az eddigiekkel sikerült meggyőznöm hozzáértésemről, kövesse írásaimat figyelemmel, és tartsa hidegen a Bambit! Sokan fognak venni belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés