2012. július 18., szerda

Twitter eszközök használata

Bejegyzés szerzője: Rákóczi Piroska 

Megfigyeltem, hogy sok tévés híradásban a történetet összefoglaló mondatot háromszor is elmondják. Bevallom, ez engem nagyon zavar, mert úgy érzem, hogy a média szakemberek hülyének néznek engem. Ezért megkímélem Olvasóimat attól, hogy az előző posztban leírt tervet ismertessem. Inkább egy mondatban elmondom, hogy mi lesz ebben a szövegben. 

Bemutatom, hogy hogyan lehet használni a Tweet Gradert három konkrét célra. Ezek a következők: 
  • szállóvendégeink közül kiválaszthatjuk a Twitteren legbefolyásosabbat, 
  • megkereshetjük egy-egy küldő terület legbefolyásosabb utazással foglalkozó Tweeterezőit,
  • megtudhatjuk, hogy ők említenek-e bennünket a Twitteren. 
Haladjunk sorban!

A TweetGrader oldalon van egy nagy téglalap, mely beviteli mező. Ide kell beírni annak az embernek a Twitter fiókcímét, akiről meg szeretnénk tudni, hogy mennyire befolyásos. Az érték, amit kapunk 0-tól 100-ig terjedhet. Minél közelebb áll az érték a 100-hoz, annál befolyásosabb a vendégünk.


A második célunk, amelyet el tudunk érni a Tweet Graderen, az az, hogy megismerhetjük egy-egy küldő város legaktívabb Twitterezőit. Ehhez el kell vinni a kurzort a következő menüpontra: „Twitter Elite” és itt a lehulló almenüpontok közül „Top Users” almenüpontot kell választani. Ekkor egy olyan oldalt kapunk, amelyen van egy kiemelt szöveg. Ez az, hogy twitter elite in a specific location . Ha erre kattintunk, oda jutunk, ahol beírhatjuk annak a városnak a nevét, ahonnan a legtöbb kliensünket reméljük, pl. Berlint. Ekkor megkapjuk az 50 legbefolyásosabb Twitter fiók nevét, s már kezdhetjük is a mi emberünk (internetes újságunk???) kiválasztását.

Végül azt az eszközt mutatom be, amelynek segítségével ellenőrizhetjük, hogy „nagy befolyásoló tervünk” megvalósítása eredményes volt-e. Ehhez a Tweet Grader „Tools” menüpontjában, a „Who Tweets You” almenüpontot kell választanunk, majd az ekkor megjelenő beviteli mezőbe (téglalapba) beírni saját Twitter fiókunk nevét. Ha ügyesek voltunk, itt rengeteg adatot kapunk.


Tisztában vagyok azzal, hogy ez így, elsőre túl sok a megérteni való. Azt is belátom, hogy maradtak Önben az írás után megválaszolatlan kérdések. Kérem szépen, ne fojtsa el őket! Tegye föl itt kommentként. Ha egy-egy kérdés akár háromszor is előfordul, mindenkinek külön is válaszolok és egyáltalán nem fogom úgy érezni, hogy hülyének néztek engem.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés