2016. szeptember 20., kedd

Google térkép alapjai szállások számára

A lokalitás egy szállás számára a legfontosabb, így a Google Maps egy nélkülözhetetlen eszköz, ahol minden szállásnak meg kell jelennie, és meg is jelenik, akár szeretne, akár nem. Az elmúlt hónapokban kutatást végeztünk a Google térképen, milyen hasznot hoz egy szállásnak. Döbbenetes eredményeket kaptunk a térkép hasznosságáról.
Az előző bejegyzésben bemutattam a lokális keresőoptimalizálás alapjait, most pedig nézzük át a Google térkép alapjait, és az okokat, amiért meg kell jelenni rajta.

Mi az a Google térkép?

2005 körül útjára indított Google Maps sok fejlődésen esett át, és mára az egyik legkeresettebb felület a weben. A lényege, hogy a vállalkozásokat, látnivalókat a térképen kereshetjük meg, és tudhatunk meg róluk bővebb információkat (fotók, vélemények, telefonszám, útvonaltervezés, foglalás, stb.).

A térképnek volt olyan korszaka is, amikor hoteleket külön kereshettünk rajta (régebbi írásom erről szól), de ez a szolgáltatás sajnos megszűnt. Mára a felhasználó minden helyhez köthető vállalkozást, szállást megtalál miközben utazik, vagy útját tervezi, és a térképen keresztül még foglalni is tud! 

A térkép tehát egy sokat használt eszköz, aminek segítségével szállásokat, cégeket, látnivalókat keresnek az emberek. Mindent, ami a helyhez kötött. Ez a tulajdonsága teszi nélkülözhetetlenné egy szállás és a turizmus számára is.

Miért jó a Google térkép szállások számára?

Nézzünk néhány tényt felsorolásszerűen:
  • Az internetezők 41%-a használja a Google térképet, és ez a szám részben meg is adja a választ, miért érdemes a térképre kerülni. 
  • A másik ok a látogatottságnövelésen kívül, hogy a lokális keresésekkor használják a látogatók, így az utazáshoz szorosan köthető alkalmakkor kerülhetünk vendégeink látóterébe.
  • Megismerhetik a szállásunkat, azaz minden olyan információval elláthatjuk a látogatót, amitől vendéggé válhat.

Jelenlét ingyen?


Alacsony marketingbüdzsével rendelkező apartmanok, kisebb szálláshelyek is használhatják a térkép lehetőségeit, hiszen az adatok feltöltése és a megjelenés ingyenes. Más kérdés, hogy a jobb pozícióért telítettebb piacon már meg kell küzdeni. Mindezt vagy helyi keresőoptimalizálással vagy szponzorált hirdetésekkel tehetjük meg.

Olyan ez, mint a keresőoptimalizálás. Az alapokat magunk is elvégezhetjük, de a hatékonyabb jelenlét kialakításért jobb, ha szakértőhöz fordulunk. Én is rendelkezem Google megbízható fotós minősítéssel, és az optimalizálásban is tudok segíteni.

Milyen információk jelennek meg?


Tipp:
Írja be a Google keresőbe, vagy a térképre szállásának a nevét! Milyen találat jelenik meg? Milyen fotók vannak a szállásról? És ami még érdekes: milyen értékelések olvashatóak?

Felhasználók által, portálokról automatikusan gyűjtött, vagy általunk a Google Cégem rendszerén keresztül feltöltött adatok jelennek meg rólunk. Mindezek három helyen, a Maps-en, G+ oldalunkon vagy a keresési találatok mellett a nevünkre (a képen jobb oldalt) jelennek meg.
  • Cím
  • Nyitva tartás
  • Kategória
  • Fotók (saját és vendégek)
  • Virtuális séta (Google Street View)
  • Bemutatkozó szöveg
  • Értékelések (válaszolhatunk is rájuk, erről bővebben következő cikkemben)
  • Weboldalunk
  • Telefonszámunk (azonnal hívható)
  • Útvonalterv

Google Street View

Az Utcaképen 360 fokos virtuális túrán járhatunk be utcákat, városokat, illetve akár már épületek belsejébe is ellátogathatunk. Mindenki találkozott már ezzel a nézettel, de szállások számára kiemelt fontossággal bír.
Az alapból megjelent információk kiegészítéseként jeleníthetünk meg szállásunkról virtuális sétát. Ez olyan bizalmat kelt, és olyan reálisan mutatja meg a szálláshelyet, ami miatt egy felmérés szerint a túrát megtekintők kétszer akkora kedvvel foglalnak.

Érdemes tehát a Google térkép ezen lehetőségét is kihasználni! (Mi is vállaljuk elkészítését) Itt látható egy példa rá:






Látható, hogy milyen hasznos a Google térkép egy szállás számára, legyen az nagyobb hotel, vagy panzió és egyéb egység. Van lehetőség ezeknek a megjelenéseknek a kezelésére is, azaz szerkeszthetjük is a szállásunk adatait. Az eszköz a Google cégem, de ennek bemutatását következő bejegyzésemre hagyom.

Ha tetszett a cikk, örömmel veszek egy pozitív értékelést a térkép felületén, amit itt azonnal el is tud végezni.
Köszönöm :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés