2012. december 12., szerda

Hotel Finder - Google szolgáltatás hoteleknek

A cikk írása óta a szolgáltatást a térképbe integrálta a Google, megszűntetve a Hotel Finder alkalmazást, a témáról, a lokális SEO-ról egy újabb cikk itt olvasható! Persze a Google rangsorolási elvei továbbra is a cikk szerint működnek.


Ahogyan már írtam, a Hotel Finder a Google önálló szolgáltatásává vált. Többen kérdezték mire jó ez, és hogyan lehet bekerülni.

Meg kell jegyezni, hogy nem szállásokról, hanem csak hotelekről szól a szolgáltatás, így sajnos jelenleg a többi szálláshely kiszorul a körből. Nincs min aggódni, mert a Google Places szolgáltatásba ettől még mindenki bekerülhet. A megjelenés módszere ugyanaz.

A rendszerbe egyszerű bekerülni. Létre kell hozni egy G+ fiókot, majd azon belül egy üzleti oldalt. (Biztos megszólna a Google, de ezek a felületek hasonlítanak a Facebook lehetőségeihez.) Az üzleti oldalt - és itt a lényeg - nagyon alaposan ki kell tölteni! Lehetőségünk van ellenőrzött adatok megadására, amiknek a valóságtartalmát ellenőrzi az eszköz: címre postán küld levelet kóddal, e-maicímünkre ellenőrző mailt küld, stb., majd az adatok mellé kis pipát helyez, hogy mindenki magabiztosan használhassa.
A feltöltött fotóink és leírásunk a Hotel Finder eszközben és a keresési találatoknál is megjelenik, így vendégeink döntését befolyásolni fogja!

Minden adat bekerül a Google Local szolgáltatásba, ahol vendégeink véleményt is mondhatnak rólunk.

Ez eddig statikus. Hogyan lesz dinamikus?
Ezeket az adatokat felvive tökéletes megjelenést kaptunk, de statikusan. Mik a dinamikus adatok? Szoba típusok, árak és szabad szobák száma. Ezekre sajnos nem ad saját megoldást a Google, hanem olyan OTA-val, vagy GDS szolgáltatóval kell szerződnünk, akik hirdetnek a Google rendszerében. (tehát lehet, hogy már meg is jelenik hotele a rendszerben.) Az irányítást nem veszítjük el, hiszen az általunk beállított adatok felülírják az OTA adatait, tehát amit mi adunk meg képek és leírás lesz a mérvadó.

Miért kell odafigyelni?
Azon túl, hogy egy ingyenes lehetőség a megjeleésre, a Google napról napra fejleszti keresési algoritmusát. Jelenleg a favorit a honlap tartalma, ott lehet sokat hozni a találati rangsoroláson, de a jövő az emberek véleménye lesz. Már most számításba veszi algoritmusában a Google az emberi viselkedést, de ez csak egyre nagyobb szelet lesz.

Hajrá tehát! Ha példa kell, nézze meg a Szállás Marketing G+ oldalát. Ha már ott jár, nyomjon egy +-t is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés