2016. szeptember 27., kedd

Pinterest táblák, amiket egy szállásnak használni kellene

Pinterest közösségi médiát minden szállásnak használni kellene, hiszen fontos látogatói forrássá lépett elő. A képeket az utazók inspirációként, kutatásként és nyaralásuk megtervezéséhez használják, így amikor jelen vagyunk a Pinterest felületén, megadjuk a lehetőséget, hogy minket válasszanak.
Azt mutatom meg most, hogy milyen táblákat érdemes létrehoznia egy szállásnak, hogy látogatóit kiszolgálja.


A Pinteresten a felhasználók rendezett, témákat jól használó, informatív oldalakat szeretik. Olyanokat, amiken el lehet igazodni, és ezeken kattintanak szívesebben. Ezért az elvárt eredményhez nem elég, ha csak létrehozunk egy Pinteres profilt, feltöltünk rá pár képet a szobákról és várjuk, hogy a látogatók elmentsék és kövessék a rajtuk lévő linkeket. Néhány érdekes táblával és érdeklődés felkeltésével viszont rengeteg látogatót, érdeklődőt, majd vendéget szerezhetünk.

Ha a SzállásMarketing Pinterest profilját nézzük, ott is több, a szállásokat érdeklő képcsoportot készítettünk, hogy Ön is eligazodhasson. Önnek viszont az utazásukat tervezőket kell megszólítania. Plusz információkat adhat számukra. Követi a profilunkat?

Összeszedtem néhány Pinterest táblát, amit egy hotelnek vagy apartmannak is használnia kellene, hogy megnyerje magának az érdeklődőket. Profilján hozza létre ezeket, és újabb követőket szerezhet!

1. Város, vagy desztináció

Mutassuk meg az érdeklődőknek, milyen környezete van a szállásnak. Ne csak a hotelről legyen fotó, hanem a város nevezetességeiről, látványosságairól, eseményeiről. Be kell mutatni, milyenek a helyi ételek, italok és emberek, hogy kedvet kapjon a követő és érdeklődőből vendég lehessen.

2. Étel a hotelben

Az étel témakör az egyik legfelkapottabb a Pinteresten, így ne felejtkezzünk meg egy ilyen témájú táblát készíteni. Osszunk meg képeket a nálunk elérhető ételekről, és ne felejtsünk el linket tenni a kép mellé, ami a honlapunk gasztronómiával foglalkozó részére mutat.
Ne felejtsünk el a kép mellé leírást is adni, mert ez és egy jó cím teszi megtalálhatóvá a közösségi média keresőjében, így több látogatót és követőt szerezhet nem csak a hotel, hanem étel témában is.

3. Esküvő a szálláson

A Pinteresten az étel mellett az esküvő témakör is népszerűbb az utazásnál, ezért ne felejtsük ki! A korábbi lagzik fotóit egy táblára gyűjtve sok látogatónak szerezhetünk kedvet, hogy nálunk ünnepelje életük legfontosabb mozzanatát.
De nem csak az esküvői képek kerülhetnek erre a táblára. Más események, ünnepségek képeit is ide rendezhetjük.

4. A vendég stílusa szerint

Külön táblákat érdemes létrehozni az "üzleti utazók", "családosok" vagy a "luxus" témakörében, hogy a megfelelő célcsoportokkal is direkt kommunikáljunk. Családosoknak például bemutathatjuk a szállás gyermekbarát részeit, programjait, de a városban fellelhető családos lehetőségekre is rámutathatunk. Az üzleti utazóknak a pihenő- vagy a munkaállomás helyéről tehetünk fel fotókat.
Egy ilyen szegmenseknek szóló célzással tökéletes meggyőződést alakíthatunk ki a célcsoportban, hogy a hotelünk vagy apartmanunk tökéletesen passzol igényeikhez.

5. Wellness

A fürdő nem maradhat ki a tábláink közül! A gyönyörű fotók elengedhetetlenek, de a legtöbbet pinnelt képek azok közül kerülnek ki, ahol a szolgáltatásokat éppen használják, és láthatóan élvezik is annak előnyeit. Készítsünk tehát képeket a csúszdánál, masszázs közben, illetve az animációs foglalkozásokon. A linkekről se felejtkezzünk meg, vigyük a látogatót rögötön a foglalásra, vagy a szolgáltatások bővebb leírásához.

6. Vendégek fotói

Fotókat a vendégek is készítenek, és mi lenne meggyőzőbb, mint maguktól a "rajongóktól" érkező látásmód. Osszuk meg a Facebookról, Instagramról érkező képeket és győzzünk meg velük másokat is, hogy érdemes a mi szállásunkat választani.
Fontos: Ne feledjünk engedélyt kérni a képek szerzőitől!

7. Idézetek - vélemények

Gyönyörű fotó és egy hatásos idézet. Ki ne olvasná el ezeket az üzeneteket? A Pinteresten nagyon népszerűek a képet és szöveget tartalmazó ábrák, érdemes saját gyűjteményt alkalmazni rájuk. Ide helyezhetjük vendégeink véleményeit is, hogy mások véleménye is igazolja: jó itt megszállni.

8. Utazási tippek

Néhány extra információ, kis helyi titkok, akár a környékkel foglalkozó oldalak, blogokról történő megosztás is belefér ebbe a táblába. Egy apartman előnye lehet például a nagyokkal szemben, ha a hely specialistájának kiáltja ki magát, és kis trükköket mutat meg vendégeinek.
Egy infografika is hatásos lehet, mondjuk arról, hogyan pakoljunk össze utazásra, vagy hogyan maximalizálhatjuk az utazás örömét.

Néhány példa szállások Pinterest oldalára:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés