2015. január 28., szerda

Google levele a nem mobilbarát oldalaknak

Az elmúlt hetekben a Google levelet küldött azon honlap tulajdonosainak, akiknek weblapjuk nem mobilbarát. A levelet azok kapták, akik használják a Webmester eszközök szolgáltatást.


Ez a levél egy intő jel, hiszen eddig a Google nem küldött mobillal kapcsolatos javaslatokról levelet, csak kritikus hibákról. Most külön letesztelték a weboldalakat, és megküldték a hibás oldalak listáját. Ez a tett arra utal, hogy az elkövetkezendő időkben sokkal nagyobb jelentőséget kap a mobil böngészés, és az, helyesen jelenünk e meg a Google telefonos kereséseinél, illetve megjelenünk e egyáltalán.

Mi történik, ha nem vagyunk mobilbarátok?

A telefonos kereséseket külön kezeli a Google, így ha nem felkészült a felületünk, a mobilos kereséseknél hátrébb esünk, illetve meg sem jelenünk. Mivel a világon a mobilos keresések száma hatalmasra nőtt, így jelentős látogatószámot veszthetünk.

Mit tehetünk?

A Webmester eszközök felületen megtalálhatjuk a felsorolt hibákat (túl kicsi font, menük túlzott közelsége, stb.), ezeket a honlap fejlesztőjével javíttatni kell, valamint át kell nézni az erre vonatkozó irányelveket. Az irányelveket a Google mindig tudomásunkra hozza, hiszen az ő érdeke is, hogy használhatóbb, és őt is segítő weboldalak legyenek a világhálón.

Tehát, ha nem volt eddig responsive weboldalunk, akkor itt az ideje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés