2015. január 14., szerda

Rajtunk nem múlik: sajtóanyagok szállodák honlapján

A turizmusban meghatározó a képi világ, a történet, és nem is egyszerű kiépíteni. Ne rajtunk múljon, hogy professzionális fotókat, logókat, és szövegeket jelentetnek meg rólunk, vagy innen-onnan letöltötteket. Igenis tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy partnereink, viszonteladóink igényes megjelenést biztosíthassanak számunkra.

Erre az egyik legjobb módszer, ha egy sajtószobát készítünk, letölthető anyagokkal. Azt foglalom össze most, miket tartalmazzon ez a menüpont.

Miért szükséges a sajtószoba egy szállodának?

Először is időt spórolunk meg, hiszen ezt az oldalt egyszer kell - kicsit ugyan nagyobb munkával - elkészíteni, de utána némi karbantartással tökéletesen szolgálja ki saját, és partnereink igényeit. Igen, nem csak a partnereknek, de nekünk is hasznos egy hely, ahol egy helyen megtalálhatóak a mindennapi munkához szükséges fileok, azaz a saját munkánkat is megkönnyítjük. A partnereknek sem kell többet levélben elküldenünk a logónkat, és még egyszer, ha rossz file formátumban tettük mindezt. Egy helyen bárki letöltheti a megfelelő méretben és formátumban a neki megfelelő logót, fotót, vagy prospektust.

Mit tartalmazzon egy sajtóanyag a honlapon?

  • Logónkat több típusban (méret, webes, vektoros), verzióban (színes, szürkeárnyalatos, háttér nélküli)
  • Képeket minden mennyiségben, kategorizálva, több méretben (nyomdába, webre)
  • Írtak rólunk egy újságban? A cikkek másolatát képként is töltsük fel
  • Linkekkel mutassunk azokra a weboldalakra, amik említésre méltóak
  • Hírességek voltak nálunk? Tegyük ki ott készült fotóikat.
  • Vélemények a sajtót is meggyőzik, legyenek fotóval párosított, felhasználható vélemények a sajtószobában
  • Bannereket is érdemes több változatban kitenni, így könnyen kiválaszthatja a partner egy  linkcserénél
  • Aktuális reklámanyagokat



Ha elkészítjük a sajtóanyagot, onnantól rajtunk nem múlik, hogy felhasználható, minőségi anyagok kerüljenek ki a felületekre. De ha másra nem is jó,  akkor arra, hogy rendezzük anyagainkat. Legalább nekünk meglesz minden, így rendesen tudjuk használni, amit mindenkinek ajánlok is, hiszen egy rendezett megjelenés jobb brandet, megjegyezhetőséget, és több vendéget, olcsóbb hirdetést eredményez.

Ha van ötlete, mit lehet kitenni egy sajtószobába, ossza meg velünk hozzászólásban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés