2015. január 7., szerda

Év eleji honlap karbantartás

Időről időre érdemes végigmenni honlapunkon, hogy az idő közben keletkezett hibákat kijavítsuk, és az üzembiztos működést ellenőrizzük.

Linkek és átirányítások ellenőrzése

A tört linkek, hibaoldalak rontják a felhasználóbarátságot, és a Google sem szereti igazán, hiszen egy gondozatlan oldal képét mutatja. Ellenőrizzük le, hogy vannak e hibás linkek az oldalunkon, illetve a 404-es hibaoldalak rendesen működnek e. Itt egy írás, hogyan ellenőrizheti őket.

Kapcsolati, foglalási felületek ellenőrzése

Teszteljük le, működnek e a kapcsolatfelvételi űrlapok, működnek e az automatikus válaszlevelek, illetve kell e módosítani azok tartalmán. Nézzünk rá a honlap foglalási részeire is, egyszerű e kezelni a felületeket, vagy elveszünk a bonyolultságában.

Dátumok, akciók

Ellenőrizzük le az oldal alján elhelyezett copyright dátumát, és írjuk át az aktuális évre. Ellenőrizzük le az árakat, és a csomagokat. Egy honlapon jó, ha érezni lehet, hogy aktuális anyagokkal találkozunk. Ez adja azt az érzést, hogy válaszolnak majd a leveleinkre, beérkezik foglalásunk. A dátumok aktualizálása tehát duplán fontos.

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozási felület unalmassá tud válni, a feliratkozásra ösztönző elemek elavulhatnak, és egy felugró ablak is unalmassá válhat, ezért érdemes időnként lecserélni őket. Gondoljuk újra a hírlevél feliratkozási folyamatokat, esetleg írjunk új hírlevél csalit.

"Call to Action"

Biztosan buzdít a kattintásra az oldal? Szálláshelyünk honlapja lehet jól felépített, hasznos tartalmú, de ha nincs rajta megfelelő mennyiségű cselekvésre ösztönző elem, a potenciális vendégek kevésbé fognak foglalni, feliratkozni hírlevélre, vagy bármilyen cselekvést végrehajtani. Vizsgáljuk meg, elég feltűnőek e az üzeneteink, és van e mellé látható gomb, vagy a látogatóra bízzuk, kattint e.

Social média felületek

Ellenőrizzük, felületeink megfelelően csatlakoznak e honlapunkhoz: működik a megosztás, követés funkció? A felületeink mikor kaptak új fejlécet? Rendszeresen frissítjük őket? A leírások aktualizáltak?
Érdemes követni a divatot és újabb közösségi oldalakat kipróbálni. Azok linkjeit is helyezzük ki!


Ezek voltak a legfontosabbak, de örömmel várok még ellenőrzési ötleteket hozzászólás formájában.

3 megjegyzés:

 1. Szia Tamás,
  kiváló ellenőrző-lista, köszönet érte!
  Egyet tennék hozzá:
  A honlap "felhasználó-barátságának", érthetőségének tesztelésére
  kifejezetten olyan személyt célszerű megkérni,
  aki nem vett részt a honlap elkészítésében, tervezésében.
  Az ő "mozgása" a honlapon, esetleges bizonytalankodása,
  klikkelései is sokat elárulnak.

  Köszönve munkádat üdvözöllek,
  István

  VálaszTörlés
 2. Szerintem tán a 2. legfontosabb kettő holtversenyben ami kimarad, a probléma vagy a célcsoport megnevezése illetve a hívószavak frissítése. Változik az ajánlatod, a környezet, a fizetőképes kereslet... tehát! Hajrá! a többi csillagos%ös!

  Hívószó/címsor ötletekhez kedvenc listám: http://goo.gl/YjWEwx

  VálaszTörlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés

Értékelés