2014. május 4., vasárnap

10 ok, miért legyen responsive honlapja szállásunknak

A rengeteg eszköz, amit nap mint nap használunk, magával hozta a kérdést: a különböző kijelzőkön, hogyan jelenjen meg a honlapunk? A megoldás, a "responsive design" hozta, ami a kijelző felbontásához igazodik. A weboldalak cseréje elkezdődött, de miért is jó befektetés minél hamarabb váltani?

1. Az új korszak designja

Ez a megoldás a legmodernebb, és ebből fakadóan a felhasználóknak is tetszetős megoldás. Ha modern weboldalt látunk, az ezt a technikát használja.

2. Felhasználóbarátság

Mindegy, hogy a vendégünk a laptopján, a telefonján, vagy a tabletjén böngészik, ugyanazt a nagyszerű élményt nyújthatjuk Neki.

3. Versenytársakkal szembeni előny

Amikor szállást választunk, és több honlapot végigböngészünk, kirívó lesz a különbség használhatóság területén. Az a weboldal, amit nem tudunk rendesen böngészni, hátrányba kerül.

4. Egyszerűbb kezelés

Külön adminisztrációs felületek helyett (amikor külön kezeljük a mobil verziót) egy helyen változtathatjuk tartalmunkat, így könnyebb a honlapunkat kezelni. Mindezzel időt takarítunk meg, hiszen a marketinges csapatnak csak egyszer kell felvinnie a módosításokat. Arról nem is beszélve, hogy a különböző felületekre nem kell különböző designokat tervezniük.

5. Költséghatékony

Az elkészítése ugyan költségesebb, de a fenntartási költségek sokkal olcsóbbak, hiszen kevesebb gonddal és idővel jár a frissítés és a kisebb változtatások elvégzése.

6. Egyre több mobil felhasználó

2010-ben a felhasználók 7%-a böngészett mobil eszközökről, míg 2013-ban 45%-a a felhasználóknak használja böngészésre a telefonját és tabletjét.

7. Hatékonyabb Online kampányok

A marketing kampányok kezelése is egyszerűbb egy responsive honlappal, hiszen minden felületen jól fog megjelenni az üzenetünk. A konverziós arányunk is megnövekedhet a felhasználói szokások miatt: a látogató esetleg mobil eszközén néz utána hol szálljon meg, de a konkrét foglalást már könnyebben intézi asztali gépéről.
A statisztika elemzése is könnyebb. A Google Analytics már képes mérni a responsive oldalak teljesítményét, megkülönböztetve a felbontásokat. Nem kell tehát külön mobil verziót beállítani.

8. A keresőmotorok szeretik

A Google és a többi kereső előnyben részesítik a responsive oldalakat. Több szakértő, és a Google honlapkészítési ajánlása is megírta már, hogy ugyanolyan tartalmaknál jobb helyezést érnek el az ezzel a technikával készült honlapok. A duplikált tartalmak miatt pedig külön hátrányos az, ha külön tartalomként jelenik meg a mobil verzió.

9. Ingyenes rendszerek is támogatják

Ez a blog a Blogger motorját használja, és egy kattintással beállítható volt a responsive megjelenés. Hasonlóképpen támogatják a főbb ingyenes rendszerek, mint a Wordpress, Joomla, Drupal.

10. Beruházni most, megtakarítani később

Lássunk neki most a fejlesztésnek, mert még nem tömegcikk, még jobban kijönnek a technológia előnyei, és nagyobb a megtérülés. Ugyan később nagyobb rutinnal lehet hasonló weboldalt készíteni, de a jó szakemberek is drágábbak lesznek.



Az online világ gyorsan változik, de a responsive terület maradni fog egy jó ideig, és jelentősége egyre nagyobb lesz. Előbb-utóbb muszáj lesz váltani, tegyük meg mihamarabb.

Néhány responsive hotel honlap példa:

Összeszedtem néhány példát. Érdemes megnézni őket különböző eszközökön, vagy a böngésző méretét változtatni. Ha tudtok szépet és jót, írjátok meg hozzászólásban, ha saját van, az még jobb!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés