2015. február 27., péntek

Jó e a Facebook összekapcsolása Twitterrel?

Korábban már írtam arról, hogyan lehet összekapcsolni a Facebook és Twitter fiókokat, és volt arról is szó, mi az a Twitter egyáltalán. Most arról lesz szó, mikor ne, illetve milyen esetben kössük össze a két felületet.

Miért ne kössük?


Látszik

A Twitter felület használata közben rá kellett jönnöm, hogy szembetűnő, ha valaki az összekapcsolást használja, hiszen  az ilyen tweetekben "fb.me/valami" link látható. Ez a link a Facebookon található posztra, vagy egy honlapra navigál. Az ilyen felhasználókat én személy szerint nem szoktam követni, mert látszik, hogy automatizált műveletről van szó. Bizonyos esetekben előnyt is kovácsolhatunk ebből, de erről később.


Nem ugyanaz a célközönség

A két felületen nem ugyanúgy kell kommunikálni, márpedig az összekapcsolás kíméletlenül minden Facebook posztot továbbít a Twitter felé. Egyrészt nem is látszik a teljes bejegyzés, másrészt nehezen megvalósítható a célcsoportra szabott kommunikáció. Mellőzzük tehát az összekapcsolást, ha szállodánknak sok bejegyzése van a Facebookon.


Hogyan kössük össze?


Az elegáns megoldás

Pozitív hozadéka is lehet. Ahogyan már említettem, a beillesztett link átvihet minket a Facebook oldalra, ha képet tartalmaz, vagy nem fér bele a 140 karakterbe. Ekkor, ha számítógépen böngészik követőnk, és be van jelentkezve, könnyedén likeolhatja az oldalunkat, így újabb követőket szerezhetünk. (Sajnos mobilalkalmazásban nem működik.)
A kommunikációs probléma is megoldható. Ha valakinél Facebook linket látok, de azon kívül más érdekes aktivitása is van, folytatom a követését. Tehát, ha a Facebookon kívül mást is teszünk a Twitteren, bátran meghagyhatjuk az összekötést!

Legyünk tehát aktívak, különböztessük meg a különböző felületek kommunikációját. Ehhez használatos Social média alkalmízásokról már írtam korábban. Így időt spóroljunk magunknak, illetve a személyzetnek is.


Ez az ok is elfogadható...

Kényelemből használhatjuk az összekötést. Ha csak azért hoztuk létre a Twitter fiókot, hogy legyen,  és nem foglalkozunk vele, akkor a két fiók összekapcsolása mindig jobb, mint a semmi. De az biztos, hogy a befektetett munka az online világban mindig meghozza az eredményt!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés