2015. február 19., csütörtök

Facebook cselekvés gomb, és beállítása

A napokban többen is találkozhattak Facebook oldal kezelése közben egy új funkcióval, a Call-to-action gombbal, azaz a cselekvésre ösztönző, kiemelt gomb beállítási lehetőségével. Ennek a funkciónak a működését mutatom meg.

Mire jó ez a kiemelés?

A cselekvésre való ösztönzés nagyon fontos eleme az online marketingnek, ezt a funkciót hivatott belevinni az oldalba a gomb, valamint pótlása annak, hogy a tabokat (Facebook aloldalakat) kezdi háttérbe szorítani a közösségi oldal.

Gondoltak a szállodákra

Különböző, előre meghatározott gombok közül válogathatunk, mint a kapcsolatfelvétel, App használata, Játék, vásárlás, feliratkozás, videó megtekintése, és a számunkra legfontosabb: foglalás. Csak ezekből a feliratokból válogathatunk, tehát sajátot nem alkothatunk, de számunkra a foglalási gomb tökéletesen megfelelő.
Ha megnézzük, a legfőbb irányvonalakat lefedik a gombok, és beállításuk sem bonyolult, valamint bármikor egyszerűen megváltoztathatjuk.

A cselekvés gomb beállítása

A borítókép jobb alsó sarkában található a gomb, így jól látható helyen van. A beállítási lehetőség folyamatosan jelenik meg a különböző oldalakon, így ha még nem látszik, egy kicsit várni kell. Olyan is van, hogy az egyik kezelt oldalunknál már létezik, másikon pedig még nem.
Beállítása nagyon egyszerű:
  1. a gombra kattintva lenyíló menüben találjuk meg a beállításokat, illetve a gomb törlését is. 
  2. Először ki kell választanunk, milyen típusú gombot szeretnénk, azaz milyen felirat legyen rajta. Ezen kívül nincs különbség a különböző beállítások között.
  3. Meg kell adjuk az URL-t, ahova a látogatót irányítjuk. Magyarul onnantól átadjuk a saját landoló oldalunknak az értékesítési feladatot.
  4. Pár lépéssel felvihetünk mobilra optimalizált linket is. Külön Android, és IOS platformokra, de itt megadhatunk applikáció linket is.
  5. Készen vagyunk, a linkeket ezzel a módszerrel bármikor megváltoztathatjuk


Javaslom a gomb beállítását, hiszen a cselekvésre ösztönzés nagyon fontos elem, valamint hamarosan megszokják a látogatók is ezt a funkciót, és tudatosan keresni is fogják.

Ön mire állította a gomb feliratát?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés