2016. január 6., szerda

Facebook összekapcsolása Twitter fiókkal

Hasznos funkció, ha összekapcsoljuk facebook oldalunkat Twitter fiókunkkal. Ekkor a Facebbokon közzétett bejegyzéseink a Twitter fiókban is megjelnnek.

Nem kell mást tennünk, mint felkeresni a következő címet és követni az utasításokat:
http://www.facebook.com/twitter/

Mikor kössük össze Facebook és Twitter fiókunkat?

Ugyan Magyarországon nem mondható elterjedtnek a Twitter használata, én használom, hiszen egy újabb csatorna amin kommunikálni lehet (és minden ilyet ki kell használni).

Amikor valaki csak magáért a keresőoptimalizálási előnyeiért tartja csak fent a fiókot, érdemes automatizálni a folyamatot, így kevésbé időigényes a csatorna fenntartása. Az eredmény saját Twitter fiókomban megnézhető. Látható, hogy Facebook profilomon közzétett bejegyzések a Twitteren is megtalálhatóak.

Ellenérv az összekötés ellen

A vérbeli Twitterezők nem szeretik az átirányított fiókokat, hiszen azt jelenti, hogy kevésbé aktívak a csatornán, kevésbé szólnak hozzá és az üzenetekre sem biztos, hogy reagálnak. A bejegyzésekről ugyanis látszik, hogy továbbosztottak a Facebook csatornáról.
Azt tanácsolom tehát, hogy más módszerrel automatizáljuk bejegyzéseinket, mint például a Buffer, vagy Hootsuite alkalmazás segítségével, illetve egyéb posztokat is szúrjunk az automatizáltak mellé.

1 megjegyzés:

Értékelés