2013. január 11., péntek

Nőni fog 2013-ban az előfoglalás nélkül megszálló vendégek száma?

bejegyzés szerzője +Piroska Rákóczi
 

2013-ban nőni fog az érkezés előtt rövid idővel előfoglaló hotelvendégek száma. Miért? És biztos ez? És hol? A nagyvilágban, összességében? Vagy Magyarországon?

Nos, a fenti a kérdésekre bárki megadhatja a választ, aki belegondol, hogy mit jelent az, hogy 2012-ben, világszerte drasztikusan növekedett az okostelefonok és a tabletek eladásainak száma. Egyre több ember teheti meg, hogy egy napon útnak indul egy nagyvárosba és a vonaton előveszi mobilját és elkezd abban a városban szállást keresni, ahová indult. Ha talál egy megfelelő helyet, ahol megszállhat, rögtön föl is hívhatja a szállásadót és szobát foglalhat. Hogy ez a magyar belföldi turizmusban mennyire lesz jellemző 2013-ban , azt nem tudom. Abban azonban biztos vagyok, hogy a legfejlettebb, leggazdagabb országokban az ilyen típusú foglalások száma megnő. S, ha ez szokássá válik, akkor erre hazánk hoteljeinek és moteljeinek tulajdonosai is jól teszik, ha fölkészülnek.

Hogyan?

Három lépésben
  1. Létre kell hozni a szállodának egy mobilbarát (Responsive) oldalt is.
  2. Érdemes mobilra is hirdetnie a Google keresőjében
  3. Folyamatosan mérni kell a hirdetés eredményességét és változtatni, javítani a mobilos hirdetés minden változtatható részét.


Ha ezeknek a feladatoknak az elvégzését nehéznek találja, bátran forduljon hozzánk, segítünk. Ha pedig azon töri a fejét, hogy jó-jó, de ezt a lehetőséget inkább csak a „last minute” ajánlatainál használná, akkor várja meg következő bejegyzésünket, melyben ötletet adunk ahhoz, hogy mi a legegyszerűbb módja annak, hogy ezt megtegye.

Van tapasztalata? Írja meg saját véleményét egy hozzászólás formájában. Akár arról is, milyen újdonságok várhatók a szobafoglalásban 2013-ban. Értékes véleményét előre is köszönjük!

4 megjegyzés:

  1. Szerintem is a mobileszközök éve lesz, de már az idei is az volt. A foglalások pedig nem hiszem, hogy közvetlenül az utazás előtt történnének, ahhoz az utazóktól nagyobb bizalomra lenne szükség. Az emberek még mindig a stabilitásra mennek, dolgoznak, a szabadságot pedig nem egyik percről a másikra veszik ki.

    VálaszTörlés
  2. Tapasztalatom szerint Magyarországon még viszonylag kevés az 'ad hoc' foglalók száma, főleg, ha a szálláshely eléréséhez messzebbre kell utazni vagy hosszú hétvégék, nyári szabadságok idején kevesen kockáztatják meg a bizonytalanságot. Ugyanakkor tény, hogy a mobil eszközök és alkalmazások fejlődése egyre bővülő lehetőségeket nyújt az utazni vágyók tájékozódásához.

    VálaszTörlés
  3. Egy 10 évvel ezelőtt amerikában vendégeskedő magyar ember mesélte, hogy rokonaival többször indultak úgy távoli városba autóval, hogy nem foglaltak előre szállást. Biztosra vették, hogy találnak megfelelő helyet. Ez 10 éve volt. Ehhez képest egy nagyobb változás, hogy most már az autóban egy okostelefonról tudnak szállást foglalni. Európában más a helyzet?
    Például, hogy ez mennyire szokás az osztrákok között, nem tudom. De lehet, hogy határukhoz közeli magyar fürdőkbe, 1-2 napra, ha utaznak (bár egy igazi kúra 2 hetes), akkor ők sem fognak nagyon sokkal előre foglalni. S akkor akár jöhet a mobilos foglalás is... Életszerű?

    VálaszTörlés
  4. Életszerű lehet, de alapjában véve most még inkább a vendég mentalitásán múlik, hogy hogyan keres szállást. Nekünk is volt már olyan vendégünk, aki pénteken késő délután telefonált és késő este jött is. Vannak olyan emberek akik szeretik a spontaneitást és elfogadják, hogy esetleg nehezebben találnak szállást vagy nem teljesen az elképzelésüknek megfelelőt találnak. A mobil technológia a rendelkezésre álló információk mennyiségével, minőségével könnyítheti meg ezt a folyamatot és gyarapíthatja az ily módon utazók számát. Ám szerintünk meghatározó marad az egyéni mentalitás még jó ideig, persze, a szokások is változhatnak.

    VálaszTörlés

Értékelés