2015. április 25., szombat

Kötelező a mobilbarát szállodai honlap 2015 áprilistól

A Google mindig változik, illetve a felhasználói szokásokkal együtt halad a korral. 2015 április 21-óta tartalmától függetlenül nagyságrendekkel hátrébb sorolja azokat az oldalakat, amik nem mobilbarát megoldással dolgoznak. Így, ha nem mobilbarát a honlapja, mindenképp érzi majd a negatív hatásokat.


Hogyan hat a mobilbarátság egy szállásra?

Minden eddiginél többen használják mobileszközeiket mindennapjaikban, így utazás megtervezéséhez, és utazás közben is, hogy információkat szerezzenek, szolgáltatásokat foglaljanak le vagy keressenek valamire. Logikus, hogy a mobilbarátság, mint rangsorolási faktor, szerepet játszik abban, megtalálják e oldalunkat a felhasználók mobil eszközeiken.
Mostantól a recept egyszerű: ha mobil eszközökön rendesen (azaz olvashatóan, kezelhetően) jelenik meg a honlapunk, akkor megjelenünk, ha nem, akkor nem.

Megoldás a responsive honlap

Két lehetőség áll előttünk, ha mobilbarátok akarunk lenni. Vagy külön verziót készítünk honlapunkból, így a megfelelő eszközön a megfelelő méret fog betöltődni (pl.: m.honlapnev.hu), vagy responsive oldalt használunk. Már írtam korábban 10 okot amiért responsive oldalra kell váltani, és a két lehetőség közül én ezt ajánlom, habár optimalizáls szempontjából nincs különbség a kettő között.
Egy responsive weboldal ugyanis mindig átméreteződik olyan méretűre, amilyen a kijelzőnk. Érdekesség, hogy ha számítógépen nézzük az oldalt, és kicsinyítjük a böngészőnk méretét, az oldal külalakja megváltozik. A betűk megnőnek, a képek kissebbek lesznek, így jobban olvashatók. Tökéletes megoldás, hogy mindig a látogatóink kedvében járhassunk!

Hogyan teszteljük?

Mobilbarátságunkat egyszerűen letesztelhetjük a Google mobilbarátság ellenőrzője segítségével. Megmutatja a hibákat, és tippeket ad a megoldáshoz. Olyan hibák jöhetnek elő, mint a túl kicsi szöveg, túl közel lévő gombok/linkek, illetve túl széles tartalom.

Ne felejtse, 2015 április 21. után a mobileszközökön csak mobilbarát oldalak jelennek meg, a nem mobilbarát oldalak hátrébb sorolódnak. A frissítés nem érinti a táblagépes, és asztali számítógépes kereséseket. Ha segíthetünk a hiba megoldásában, keressenek bátran, szolgáltatásaink mind mobilbarátak, így tudunk segíteni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés