2012. október 31., szerda

Linképítés sorozat III. rész - Honnan kaphatok linket

Linképítés sorozatom harmadik (első, második) részében azt mutatom meg, honnan kaphat hotelünk linkeket. Ez egy folyamatos munka, így olyan forrásokat mutatok, amivel folyamatosan lehet "bíbelődni". De a linkajánlás már csak ilyen: állandó munka, amit megéri végezni.

Saját tartalom

Saját honlap, akár saját blog létrehozása az a hely, ahol azt írunk amit akarunk, és oda linkelünk, ahova akarunk. Gyakorlatilag a linkek forrásának kimeríthetetlen Mekkája. Ha létrehoztunk egy külön honlapot (külön domainnéven), onnan releváns cikkek segítségével minőségi linkeket kaphatunk. Ez jó módszer, de oda kell figyelni, hogy ne csak a linkekről szóljon a tevékenység, mert azt bünteti a Google!

Link gyűjtemények

Már említettem a link gyűjteményeket. Rengeteg van, és folyamatos felkutatásukkal állandó linkszám-növekedést biztosíthatunk.

Blogok

A saját blog lehetőségét már említettem. Ennek megvalósítása vendégblogolásra is lehetőséget teremt, azaz partnerkapcsolatot alakíthatunk ki más bloggal, írhatunk hozzájuk cikket (linkkel), és mi is helyezhetünk el más írását. Ez a csereüzlet remekül működik, és jó minőségű linkeket eredményez.

Más honlapok

Önkormányzati honlapok, programajánlók, hivatalos oldalak rendkívül magas rangot birtokolhatnak a Google szemében. Ilyen oldalakról linket kapni nagyon megéri, ezért törekedni kell rá.

Social média, fórumok

Nagy világ ez. A Facebook, G+ jelentőségére már felhívtam a figyelmet. Itt folyamatos tevékenységet kell folytatni, és ez hozza magával a linkeket is. A fórumok a mai napig működnek, ott a véleményformáláson kívül linkek is elhelyezhetőek, ami szintén népszerűsít (optimális esetben).

Versenytársak

Több eszköz van rá, hogy megnézzük, honnan kapnak linket a versenytársak. Ezekre a helyekre, ha egy mód van rá, illik bekerülni. Egyrészt, hogy ott legyünk, másrészt, hogy a konkurencia ne előzzön meg minket linkajánlás terén.

Sajtó

A sajtónyilvánosság fontos. Médiakapcsolatok kiépítése és ápolása sajtómegjelenéseket eredményez, ahonnan szintén linkek kaphatóak.


Ezeknek a módszereknek a segítségével folyamatos linkszám-növekedést érünk el, ami megbízhatóvá teszi honlapunkat, és annak tartalmát. Nem kevés munka, és háttértudás is szükséges hozzá vagy büntetést is kaphatunk a Googletől, éppen ezért érdemes meggondolni kiszervezését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés