2014. november 12., szerda

Hogyan olvassuk, és osszuk meg gyorsan a környék híreit?

Ha valaki aktív akar lenni a közösségi médiában, és napi szinten szeretne tartalmat kezelni, sok ideje megy el a cikkek összegyűjtésével, átnézésével. Márpedig ma az interneten jó tartalommarketinggel lehet eredményeket elérni! Van megoldás arra, hogy ujjunkat a környék tartalmainak az ütőerén tartsuk: az RSS csatorna segít!

A médiafigyelés sok idő

Az alapvető probléma, hogy honlapunkat, hírlevelünket, és a Social média csatornáinkat meg kell tölteni tartalmakkal, ezért sokszor kell programok, érdekességek után kutatnunk a környéken, és a nagyvilágban. A cikkek apropóján érdekes megosztható, és honlapunkra helyezhető tartalmakkal szolgálhatunk olvasótáborunknak. A cikkek ötleteket adnak, értesítenek az újdonságokról. Ez gyakorlatilag médiafigyelést követel meg tőlünk, amibe beletartozik, hogy több honlapot is át kell nézni érdekes cikkek után kutatva.
Sok honlap átnézése pedig sok idő is egyben...

Mi az az RSS olvasó?

Egy felületen olvashatunk különböző, válogatott weboldalakat reklám, és egyéb körítés nélkül. A tartalmakat megoszthatjuk, elmenthetjük, kategóriákba szortírozhatjuk, vagy olvasás után végleg búcsút vehetünk tőlük.
Ehhez a "mókához" nem kell más, mint egy RSS olvasó, azaz egy eszköz, ami kezeli a cikkeket, valamint olyan weboldalak, amelyek tartalmai RSS csatornán is elérhetőek.
Én a Feedly RSS olvasót használom, mert könnyen kezelhető, van mobil applikációja is, és jól bánik a különböző Social média megosztásokkal. Természetesen léteznek más lehetőségek is.

Nem kell annyit böngészni, és órákat spórolhatunk meg

Az RSS olvasóval egy felületen láthatjuk a különböző honlapok cikkeit, a honlapokat kategóriákba tehetjük, így még átláthatóbb a felület. Külön gyűjthetem például a környék programjait feldolgozó honlapokat, vagy az ünnepekkel foglalkozó oldalakat. A gyors áttekintés miatt sokkal gyorsabban olvashatok, szortírozhatom a cikkeket, és az érdekességek megosztása is egy kattintással megtörténhet (ahogy már írtam, egy későbbi időpontra is időzíthetem a megosztást).
Órákat spórolhatunk mindezzel!

Melyik honlap tud RSS tartalmat adni?

Az összes blogmotor, de az ingyen elérhető honlapmotorok (Joomla, Wordpress, stb.) is tudja az RSS csatornát kezelni. A  képen látható kis ikont kell keresni, és annak megnyomásával lehet elérni az RSS csatornát.



Érdemes kipróbálni a módszert, hiszen a szállodában a marketing osztálynak rengeteg időt spórolhatunk meg. Mint magánszemély, is érdemes használni ugyanezen okból. Social média felületek automatizálásához, tartalommarketinghez pedig szinte elengedhetetlen egy RSS csatornát kezelő rendszer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés