2014. november 21., péntek

Ingyenes fotók honlapra, blogba, közösségi médiába

A fényképek elengedhetetlenül fontos szerepet játszanak egy szálloda marketingjében. Többen likeolják a fotós bejegyzéseket, a vizualitás jobban megragadja a figyelmet, arról nem is beszélve, hogy foglalás közben is nagy mértékben befolyásol minket egy fénykép. Fontosak a saját fényképek, de néha jól jöhetnek külső források is. Összeszedtem néhány oldalt, ahonnan ingyen szerezhetünk szabadon felhasználható fotókat.

Pixabay

Több, mint 280.000 fotó közül válogathatunk weboldalukon. Van közöttük vektoros formátum, illetve rajz is. Jó minőségű fotók találhatóak, amiket több méretben tölthetünk le. Fontos, hogy semmilyen (!) felhasználási korlát nincs a képekre, azaz bármire használhatjuk őket mindenféle megkötés és forrásmegjelölés nélkül.

Freeimages (régi Sxc)

Magyar vonatkozású oldal, régen .hu domainnév alatt volt megtalálható, mára kinőtte magát, és átkerült a FreeImages domainnévre. Sokszor kezdem itt a keresést. Rengeteg kép van, így vegyesen vannak jobbak és rosszabb minőségűek, szabadon, vagy korlátozottan felhasználhatóak. A találatok között az első, és az utolsó sor is fizetős képeket jelenít meg, így azokat figyelmen kívül hagyhatjuk (mondjuk azok minősége legtöbbször jobb, mint az ingyeneseké).

MorgueFile

Megkötések nélkül használhatjuk a MorgueFile képeit. Kicsit kevesebb szűrési lehetőséggel, mint az előző oldalaknál.

Speciális lehetőségek

  • Gratisography: Nincs keresési funkció, de remek kiegészítő fotók találhatók Ryan McGuire honlapján amik ingyen letölthetőek. A fotók rendkívüliek, adják a témákat. Érzéseket generálnak, ami pont kapóra jön egy szállodánál...
  • Snapographic: nagy felbontású képeket tölthetünk le. Ingyenes, de az összes képet 15$-ért egybe letölthetjük. Nincs keresési lehetőség, kategóriák között nézelődhetünk
  • New Old Stock: régi fotók gyűjteménye szabadon felhasználható archívumokból. Érdekességként használhatjuk őket blogokban, közösségi médiában. Érdemes hozzájuk találó szöveget írni.
  • Unsplash: 10 naponta 10 új fotó, amiket bármire felhasználhatunk. Sajnos itt semmilyen szempont szerint sem kereshetünk, csak  böngészhetünk.
  • Picography: blogszerűen böngészhetünk a képek között, amiket szabadon használhatunk fel.
  • Flickr: közösségi képfeltöltés, ahol ugyancsak vannak használható képek, bár különböző felhasználási jogokkal. Ezekre érdemes odafigyelni

Ikonok

Ikonokkal is sokat tudunk mondani látogatóinknak. Egy egyszerű grafikával sok mindent fejezhetünk ki. Két ingyenes forrással dobhatjuk fel honlapunkat, bejegyzéseinket:
  • MySiteMyWay: különböző stílusokban dolgoz ki ikonokat, így a hozzánk legközelebb álló szettel tudunk dolgozni. Minden szettben megtalálható az összes típusú ikon. Keresésnél a Free verzióban lehet ingyen keresni, de a fizetős verzióban személyre is kalibrálhatjuk az ikonok megjelenését.
  • IconFinder: ingyenes, és fizetős ikonok is megtalálhatóak a több, mint 400.000 kép között. Jól kereshető: szűrhetünk felhasználhatóságra, méretre, illetve vektoros típusra.

 Van olyan forrás, ami jó, és megosztana másokkal? Írja meg hozzászólásban!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés