2011. március 24., csütörtök

Borcsi Sport Panzió honlap elemzése

A Borcsi Sport Panzió honlapra érkezve megjelenésbeli problémát nem tapasztalok. Az oldal kellemes külalakú, és az általános látogatóbarátság szabályai teljesen érvényesülnek. A szövegek tipográfiájában lehetne némileg jobb tagoltságot kialakítani, de ez egy rövid munkával megoldható.

Oldalsó dobozok
Az oldalsó dobozokat mindig preferálom. A számunkra lényeges információkat, cselekvésre buzdításokat kell ide helyezni. A Borcsi Sport panzió honlapján két lényegtelen információ is dobozba került. A látogatottság kihelyezése a konkurenciának ad lényegi információt, a látogatót nem motiválja. Gondoljunk csak bele. A tervező céget pedig ki lehet rakni, sőt szokás is, de nem ilyen fontos pozícióba.
Mi kerülhet az oldalsó dobozba? Hírlevél, galéria, akció, látnivalók, hírek, időjárás. Ezek mind lényegesebbek az ittenieknél.

Keresőbarátság
Az oldal Joomla CMS rendszerrel készült, ami támogatja a keresőbarátságot. Ennek ellenére az oldal nem használja ki ezt. Az oldal tartalmát is lehet abba az irányba fejleszteni, hogy előrébb jöjjön a fontos kulcsszavakra az oldal. Én mindenképp alávetném egy keresőoptimalizálás fejlesztésnek.

Navigálás
Az oldal navigálása átlátható, használható. Amit jobban kiemelnék, az a foglalás menüpont, mert jelenleg beleolvad a panzió menüjébe. Itt az sem akadály, ha több helyen jelenik meg. Jó, hogy a honlap a megszokott menüelrendezést használja. A vízszintes és bal oldali függőleges menüelrendezést megszokták a látogatók, ezért könnyen kiismerik rajta magukat.

Összefoglalva
Az oldalon nincs nyelvválasztás, ami furcsa a külföldi vendégek kizárása miatt. A keresőkre is jobban kell gondolni. Mindkét fejlesztés megoldható a jelenlegi honlap keretein belül, mivel szép és átlátható a felépítése is, így nagyobb változtatásra a Borcsi Sport Panzió honlapján nincsen szükség.

1 megjegyzés:

Értékelés