2010. szeptember 16., csütörtök

A szállodai honlap sebessége is számít a Google helyezésben

Lassú oldalt hátrébb fog sorolni a Google keresőmotor.

A keresőbarát szállodai honlap már egyre komolyabb kódolási követelményeket állít a honlapkészítők elé. Mindig is fontos volt, hogy egy szállodai honlap milyen sebességgel töltődik be, csakhogy eddig a látogatók miatt, hiszen a sok várakozás türelmetlenné teszi a vendéget, így az ingerküszöbe hamar elunja magát, és elkattint.
 

2010-től azonban a Google is bejelentette, hogy nagyobb súllyal veszi figyelembe az oldalak betöltődésének sebességét, azaz számít a Google helyezésben. Ennek oka, hogy a Google mindig is az emberek internetezési élményét helyezte előtérbe, ami egy gyors oldalnál nyilván nagyobb.
 

Mit jelent mindez a gyakorlatban? Ha két azonos oldalt vizsgálnánk, a gyorsabb betöltődésűt hozná ki előrébb a Google egy adott kulcsszóra történő keresésénél. Tehát minél gyorsabb szállodánk honlapja, annál jobb pozíciót fog kapni.
 

Saját honlapunkat a Page Speed  eszközzel meg is vizsgálhatjuk. Az eszköz online formában érhető el, és 2017-re a mobilbarát paramétereket is vizsgálja. 

2017-ben még dominánsabb a mobilbarátság, érdemes rá odafigyelni!

3 megjegyzés:

  1. Értem én, de a programozómat arra sem tudom rávenni, hogy egy cikket rendesen feltöltsön. Akkor hogyan tudna ilyenekkel törődni?

    VálaszTörlés
  2. A mi honlapunk 98 pontos a Page Speed szerint, volt is vele munka bőven. A 99 pont egy egyszerűbb honlap esetén még megcélozható, de a 100 csak akkor, ha hajlandóak vagyunk kompromisszumokra.
    Nekem pl. többet jelent a szépen tagolt forráskód, mint egy plusz pont :)
    Egyébként sajnos a jó pontszámok addig tarthatók, amíg nem alkalmazunk külső forrást igénylő alkalmazásokat (pl. egy sima facebook like), onnantól már nem lehet kézben tartani a sebességet megfelelően :/

    VálaszTörlés
  3. Képek nélkül például gyorsul az oldal, de az sincs a látogatóbarátság javára. Ennek ellenére a képek alap designban való csökkentése (méret, darabszám), bizonyos felületek színének kóddal történő meghatározása sokat számít.
    Nézzük át, mik azok az elemek, melyek fölöslegesek, nem szolgálják sem a keresők, de főleg a látogatók érdekeit. Szabaduljunk meg tőlük!

    VálaszTörlés

Értékelés