2010. január 30., szombat

Őszinte marketing, avagy a fotós csalások a turizmusban

Sokan döntenek fotók alapján, mikor útjukat kiválasztják. Ezért aztán kiadványokon, és a weben is könnyű manipulálni az érdeklődőket, a fényképek retusálásával.
Úgy gondolom, az őszinteség nagyon fontos a marketingben. Úgy kell beállítani a dolgokat, ahogy azok vannak. Az őszinteség megakadályozza a vendég csalódását, és csökkenti a negatív szóbeszédet.

Az Oyster honlap külön rovatban említi meg a különböző reklámokon megjelent fényképeket, és a valóságot. Ezek közül mutatok be néhány érdekeset.

Riu Negril Club
A két fotó között nem nehéz felfedezni a különbséget. Az emberek. Mind azt sugallják, nincs olyan hotel medence, ahol egyedül lubickolhatnánk.
A reklámfotókon sose mutatják meg az igazi vendégeket, általában vonzó női alakkal csábítják el a szemet. Az idő szép, és alig fürdőzik pár ember.

Miami Photo
Egy medencét többféle képen le lehet fényképezni. A vendég első kérdése azonban az lesz, hova tegye a szörfdeszkát, amit idáig cipelt.

Sofitel L.A.
Érthető, hogy a Sofitel nem szeretné reklámozni a macy's-t, és még jobban megértem, hogy honlapján azt sem szeretné feltüntetni, hogy egy tűzfalra néz a medencéje. Volt már Önnel, hogy egy szállodába érve azt gondolta: „jé, egy ház épült ide, mióta a katalógust elkészítették?” Most erről a trükkről is lehullott a lepel.

Disney Vacation Club Resort
A hotelbe megérkezve amit a legkevésbé szeretnénk tapasztalni az az, hogy ha a szomszédban egy zajos építkezés folyna.
A bal oldali meghitt nyugalom, és napos tengerpart helyett daruk látványa, és egy építkezés zaja fogadja, inkább Ön is más hotel után nézne? A reklám készítői is ezt gondolták!

Riui Palace Punta Cana
„Válasszon minket meghitt családias esküvője helyszínéül!” Hangzik a reklám, de a helyszínre érve kiderül, hogy az esküvő bárki számára – akár fürdőruhában is - megtekinthető lesz a strand közepén...


Használjon a képeket, előnyeinek bemutatására, és azért, hogy megmutassa önmagát! De sose közöljön fél-igazságokat.

2 megjegyzés:

  1. Van amikor szükség van retusálásra, például az apartmanom előtt éktelenkedik egy villanyoszlop, azt a grafikus ügyesen leszedte. Kétlem, hogy ettől jönnének, de kétség kívül jobban néz ki.

    VálaszTörlés
  2. Jó! Nincs mit hozzá fűzni

    VálaszTörlés

Értékelés