2015. október 8., csütörtök

Karácsonyi hírlevél marketing szállodáknak

Karácsony közeledtével minden eszközünket be kell vetni, hogy a reklámzaj közepette érvényesülni tudjanak ajánlataink. Ilyenkor érdemes bevetni a már régóta gyűjtött e-mail listánkat is, és hatékony karácsonyi hírlevél marketing kampányt folytatni. Nézzük meg ennek módját!



Karácsonyi tárgymező

A tárgysorunk miatt nyitják meg levelünket, így olyan sort kell választanunk, ami egyrészt az ünnepre utal, másrészt hasznos információval is kecsegteti az olvasót. Ilyenkor a legütősebb tárgysorok, amikben szerepel az ajándék, ötlet, tippek, "mit kérne" szavak, így ezeket, vagy hasonlókat érdemes beleszőnünk.

Karácsonyi hírlevél témája

Amellett, hogy el szeretnénk adni apartmanunk, vagy hotelünk szobáit, a levélben olyan értéket is biztosítanunk kell, ami miatt érdemes azt elolvasni. Hasznos információt adhatunk az ünnepekről, közeli vásárokról, programokról, vagy ajándéktippekkel is szolgálhatunk. Természetesen minden témát a szállásunk szemszögéből érdemes bemutatnunk.

Szegmentálás az ünnepekkor

Ugyan a karácsony majdnem mindenkit érintő ünnep, mégis érdemes lehet különböző csoportoknak más-más megfogalmazásban kiküldeni a levelet. Üzleti utazóink most megismerhetik a pihenés örömét is családjukkal szállodánkban, aki pedig eddig csak nyáron volt nálunk, itt az ideje a téli programokat is felfedezniük. A szegmentálással olyan ajánlatot adhatunk, amit nehéz visszautasítani!

Responsive design

Karácsonyi hírlevél kampánykor is gondoljunk arra, hogy látogatóink különböző eszközökön nézik majd felületeinket. A levél és a landoló oldal is legyen responsive!

Landoló oldal

A levél fő célja, hogy honlapunkra terelje a látogatót, onnan pedig előbb-utóbb a foglalásra. Karácsonykor külön landoló oldalt kell terveznünk, ahol az ajánlatokat megjelenítjük. Egy kampány sokkal eredményesebb külön landoló felületekkel, nincs ez másként karácsonykor sem.


A hírlevélen kívül természetesen más eszközökkel is fel kell készülnünk a karácsonyi marketingre, amiről születtek még írásaink, de további ötleteket hozzászólások formájában is szívesen látunk.
Kellemes készülődést!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés