2013. július 29., hétfő

Hány napot várt legutóbb webmesterére?

+Piroska Rákóczi írása
Ha már többször előfordult Önnel, hogy azért nem tudott idejében egy fontos akcióról hírt megjelentetni szállodája honlapján, mert a webmester lassan tett eleget kérésének, akkor ez a cikk Önnek szól.

Könnyen kezelhető CMS rendszer: a legjobb megoldás


A CMS (tartalomkezelő) rendszer a honlap adminisztrációs felülete.  Akkor működik jól, ha a tartalmakat a honlap tulajdonosa tudja fölvinni. Egy jó rendszer kezelését 2-3 nap alatt el lehet sajátítani, és utána bármikor, szinte bármilyen tartalmat meg tud változtatni a honlapján. Olyan szállodai CMS rendszert válasszon, hogy abban a tartalmakat Ön is egyszerűen tudja változtatni.

A Joomla: sokan ezt tartják megfelelőnek


A Joomla egy ingyenes CMS rendszer. Kifejezetten honlap tartalmak szerkesztésére találták ki, de sok kiegészítő, úgynevezett Modult, tartalmazhat. Előnye, hogy ezzel nem csak új tartalmakat tud fölvinni a honlapjára, hanem könnyen megtanulhatja azt is, hogy hogyan lehet új menüpontokat fölvinni. Az a webmester, aki ezzel dolgozik, nem akar „egyeduralmat gyakorolni” a honlapja felett. Hátránya, hogy nem fejleszthető tovább szabadon, nehezebb egyedi fejlesztéseket belevinni. Hátrány még a túl sok elérhető funkció, mert a rengetegben könnyen elveszik a felhasználó.

Az adekvát megoldás: szállodai honlap CMS rendszer

Egy kifejezetten szálláshelyek igényeire szabott tartalomkezelő rendszer ugyan drágább, de stabilan és teljesen lefedi egy apartman, vagy típustól függően, akár egy szálloda igényeit is. Galériával, foglalási rendszerekkel, és ami a legfontosabb, értékesítést támogató rendszerekkel rendelkezik.

A mi csapatunk úgy tapasztalta, hogy bármilyen előre legyártott CMS rendszert is alkalmaz egy szálláshely, mindig akadnak kisebb-nagyobb olyan igényei a szálláshely és annak honlapja tulajdonosának, amelyeket a még oly jó CMS rendszerek sem tudnak kiszolgálni. Ezért alakítunk ki egy kizárólag szállodák honlapjához való CMS rendszert, aminál folyamatos fejlesztésre is van lehetőség.
Előnye, hogy teljesen szállodák igényeihez igazítottuk. Van hátránya is: nincs olyan webes cég, aki más fejlesztését szívesen programozná tovább. Persze ez sem baj, hiszen Ügyfeleink mellett maradunk a fejlesztések során is.

2 megjegyzés:

  1. Ööö biztos hogy CSM? Nem inkább CMS?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen igaz, a lektorálásnál nem vettem észre a hibát, a cikket átírtam kicsit. Köszönjük a figyelmességet!

      Törlés

Értékelés