2010. április 21., szerda

Kolping Hotel hírlevél elemzése videó

A Kolping Hotel hírlevele nagyon jól szerkesztett gondos munka eredménye. Az eredmény egy arculatba illeszkedő hírlevél, amiben nem csak a reklám, hanem az érdekességek is szerepet kapnak.


Ibis Hotel reklám videója

Ibis Hotel kellemes hangulatú reklámfilmet adott közzé. Egy kedves történet kell ugyanis ahoz, hogy vendégeinket a Hotel kedves személyzetével megismertessük. Hotelek esetében különösen igaz, hogy az érzelmekre hatás elengedhetetlen marketing eszköz.
Ön is használja?

2010. április 20., kedd

Szociális marketing evolúciós sokk

Ha valaki szeretne ledöbbenni az internet számadatain, és elgondolkozni azon, ennek hányad részét használja ki saját szállodai marketingjében, mindenkép tanácsolom végignézni ezt a videót.

2010. április 8., csütörtök

Mitől lesz jó egy szállodai honlap

Ahány ember, annyi válasz van arra, mitől lesz jó egy szállodai honlap. Van viszont néhány kérdés, amiben a legtöbb szakember egyetért. Bemutatok néhány mit-miért párost.

Látogató fejével gondolkozni: látogatóbarát honlap
A tervezés során, és a honlap gondozása alatt is végig úgy kell kialakítani a felületeket, hogy a látogató a lehető legkönnyebben találja meg a neki fontos információkat. Tehát NEM az a fontos, hogy nekünk, vagy a fejlesztőnek mi tetszik, hanem az, hogy a látogató mit keres, és hogy keres.
Tehát a hangsúlyt a navigációra, és az átlátható felületekre kell helyezni.

Szállodai honlapnál kellenek a képek
A szállást kereső emberek szívesen nézik meg, hova is utaznak. Ha ezt nem mutatja be egy szállodai honlap, kisebb eséllyel indul konkurenciáival szemben. Vigyázni kell azonban, hogy a képek ne legyenek zavaróak! És az valóságot mutassák, mint ahogy azt egy korábbi bejegyzésemben már bemutattam.

A nyitólap fontossága
A szállodai honlap nyitólapja különös fontossággal bír. Ugyan már nem csak ide érkeznek a látogatók, de ez a honlap központi része, ahova mindig visszatérhetnek, ha eltévedtek, vagy eligazításra vágynak.
Nem szabad tehát: ugyanúgy kinéznie mint a többi oldalnak, üdvözlő, intro animáció és egyéb fölösleges tartalmakkal feltölteni.

Keresőbarátság
Egy jó honlap keresőbarát is, azaz nem csak az emberekkel, hanem a keresőkben lévő pozíciójával is törődik. Itt programozásbeli dolgokról van szó, amiről már írtam 5 honlap keresőbarátság ellenőrző tesztet.

Értékelés