2010. február 17., szerda

Mi legyen előbb: blog, vagy honlap?

Amióta több példát is látni sikeres szállodai blogokra, néhány szociális marketing szakértő a hagyományos honlapok kipusztulását prognosztizálta. Ez a veszély azért nem fenyeget, mégis sokan nyúlnak egy blog motorhoz honlapjuk megvalósításakor.

A Wordpress motor segítségével hotelek és éttermek is teljes értékű honlapot alakíthatnak ki maguknak, és teszik is. Nem is olyan sok átalakítási munkával eltűnik a blogos megjelenés, és megszokott honlap funkciók jönnek a helyére.
Ám mielőtt valódi blogot és szociális marketinget építene, azt tanácsolom, legalább egy alap honlapot (főoldalt, és pár menüt) alakítson ki a szálláshelyének.

A honlap funkciója nyilvánvaló. Szálláshelyét rengeteg, különböző helyről, különböző módokon fogják megtalálni, de Önnek első benyomásként valami lehengerlőt kell mutatnia. Lehengerlőt, ugyanis ez vezet foglaláshoz.

Tehát, ha honlapja restaurálásra szorul, végezze el. Ha teljes újratervezés kell, túl kell lenni rajta. Viszont, miután minden rendben van, kezdje el építeni a blogját. A honlapok úgyis mindig gondozásra szorulnak.

A kérdésre, hogy mi legyen előbb blog vagy honlap, a helyes válasz a honlap.

14 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Már sokat gondolkoztam egy blogon, de nem tudom miről is írnék, ki olvasná el.
    Valakinek ötlete?

    VálaszTörlés
  2. Hajnal, szerintem minden témáról, ami a honlapodon rajta van. Rendezvényekről, akciókról, wellnessről, a környékről, helytörténetről, annyi mindent lehet írni. Fontos, hogy mindig csak keveset, inkább folytatásokban egy témát, mert nem érnek rá hosszú ideig blogot olvasni az emberek.

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Tud valaki egy olyan hazai, jó példát mutatni szálláshely honlapra ahol működik blog is?

    VálaszTörlés
  4. Dolgozom a magyar hotel-blog listán, várom az ötleteket/felfedezéseket. Külföldön ugyanis van rengeteg példa, magyarországon főleg olyanokat találni, akik bloggal helyettesítik weboldalukat.

    Meg is van a jövőheti blogbejegyzés témája :)

    VálaszTörlés
  5. Simon és Szállásmarketing.hu
    Én ugyan nem hotel vagyok, csak egy falusi szállásadó, de- talán elsőként :) - működtetek blogot is. Nem tudom, publikus-e, hogy itt megnevezzem a honlapomat és a blogomat is, de talán a nicknevemmel eljuttok hozzám...

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm a kérdést. Bárki teljesen nyugodt szívvel megírhatja apartmanjának, szállásának nevét, honlapját, elérhetőségét! Akár még bemutatkozót is.

    Itt mindenki szívesen van látva!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szépen az engedélyt, és szívesen várom a kritikákat. Honlapom: www.bodzas.hu. blogom: http://www.egycseppbodzas.blogspot.com. Még csak pár hónapja írom a blogot, lassan ráérik egy kis rendszerezés. Szeretnék a főcím alá egy menüpontot, életmód, receptek, állatok vagy valami hasonlót. Technikailag még nem tudom, hogy a Bloggerrel ezt hogyan oldjam meg...

    VálaszTörlés
  8. Szia Zsuzsa!
    Nagyon tetszik a blogod fotója, annak hangulata,teljesen más mint a honlapodé. Úgy érzem, hogy sokkal jobban tükröz Téged a blogod. Ezt a könnyedséget, a vidéki élet szépségét és szabadságát a honlapodra is bevinném már a kezdőoldalra.
    Én még most ismerkedem a bloggal, szeretnék minél többet megtudni a gyakorlati részéről is, várom Tamás emailjeit.
    Én is működtetek egy falusi meseházikót az Őrségben: www.zsupfedeleshaz.extra.hu
    Örülök, hogy megismertelek, egyszer meglátogatlak, készülök Magyarpolányba.

    VálaszTörlés
  9. Szia Őrségi!
    Látod, itt van a kutya elhantolva. Ezért fontos, hogy mivel töltjük fel a blogot. Ha úgy látjátok, hogy nincs szinkronban a kettő, akkor valamelyiken változtatni kell, esetleg. De a blogban épp az a szép, hogy ott több lehetőséged van megmutatni magad, élővé tudod tenni azt, ami a honlapon statikus. Hasznosságát lemérni a véleményeken keresztül lehet, és remélem, erre nagyon jó lesz egy ilyen szakmainak induló blog, mint ez. Egyelőre nincs összehasonlítási alapom, én is csak a saját fejem után megyek, mert nem találkoztam még vendéglátós bloggal. Talán a Szállásmarketing.hu is tud majd segíteni ötletekkel.

    VálaszTörlés
  10. Soha nem jutott volna eszembe, hogy a honlapomon blogot vagy fórumot alkalmazzak.Köszönöm az ötletet,már elinditottam a blog irásom,és én is csak vidéki szállásadó vagyok, akinek erre van igénye ,megfogja keresni,és olvasni fogja ugy gondolom,hisz a vidék egyre vonzóbb,de el kell érnünk valami plusszal,hogy minket válasszon egy pihenni vágyó család.Köszönöm ,!

    VálaszTörlés
  11. Örülök, hogy segíthetek, és hálásan köszönöm a sok pozitív visszajelzést!

    Át fogom nézni a weboldalakat, lehet egy bejegyzésben még kicsit elemezgetem is őket, ha kapok rá engedélyt.

    Hamarosan mindenre reagálok, csak kicsit felgyülemlett pár munka. De aggodalomra semmi ok, van pár előre megírt bejegyzéesem is, egy hét sem maradhat ki.

    VálaszTörlés
  12. Igen, szeretnénk tudni kinek, mi a véleménye a blogolásról a turisztikában.

    VálaszTörlés
  13. Kedves Hotel-foglaló!
    Pár perce már keresem elérhetőségét, de valami nem stimmel a rendszerrel, nem küldi el a levelet.
    Nos: A bejegyzés egy reklám volt, sem a témához, sem a bloghoz semmi köze nem volt. Nagyon szívesen segítek a célközönségével felvenni a kapcsolatot, de ennek Blogger körökben nem ez a módja.
    A reklámokat moderálom a blog színvonalának megőrzése miatt.

    Remélem megérti. A www.szallasmarketing.hu oldalon kérem vegye fel velem a kapcsolatot. Témákba vágó, nem önreklámozó hozzászólásait szívesen veszem, és szívesen olvassák mások is!

    üdvözlettel:
    Anders Tamás

    VálaszTörlés

Értékelés