2010. február 25., csütörtök

Milyen blog szoftvert használjak?

Sűrűn teszik fel hotelek, apartmanok azt a kérdést, milyen blog szoftvert érdemes használniuk. A válasz, hogy lényegében nem ezen múlik a későbbi hatékonyság. Tulajdonképpen mindegy milyen szoftvert használ egy blog, figyelmének középpontjában mindig a minőségi tartalom kell álljon.

Olvasói nem a blog szoftverrel fognak foglalkozni, ők a problémáikra keresnek megoldásokat, és ez attól függ, milyen tartalmat kapnak Öntől.

De mégis, ajánlok két blog szoftvert, melyek mindegyike elterjedt, funkcióik minden igényt kielégítenek.

Wordpress
A legelterjedtebb blog szoftver a Wordpress. Egyszerű telepítése és beállítása után azonnal kezdheti is bejegyzéseinek közzétételét! Készítői odafigyeltek, hogy valóban egyszerű legyen a telepítés saját tárhelyünkre.
Rengeteg kiegészítőt lehet letölteni hozzá, melyekkel csinosítani, illetve okosítani lehet blogunkat. Először viszont oda kell figyelni a biztonságra. A bejegyzések hozzászólásainál ugyanis ellenőrző kódot kell használnunk, ha nem akarunk kéretlen robotok által generált bejegyzéseket.

Blogger
A Blogger, a Google saját blog lehetősége mindenki számára. (Ez a blog is ezzel készül.) Két lehetőség van. Vagy egy valami.blogger.com cím alatt jelenik meg, vagy saját honlapja, domainneve alá is beillesztheti.
Mindent elintéz Ön helyett, nem kell telepítenie, a beállításokat megszokottan könnyen kezelhető felületen állíthatja. Különösen jó tulajdonsága, hogy Google profillal van összekötve, azaz rögtön elkezdhető a rajongói tábor gyűjtése is.

1 megjegyzés:

  1. Vagy magyarországon elterjedt még a www.blog.hu is, azt is érdemes használni.

    VálaszTörlés

Értékelés