2019. november 8., péntek

Google Cégem megjelenés, ami a Lokális markerting alapja szállodáknál és apartmanoknál

Egyre dominánsabb a Google találati listájánál a céges kártya, ami összefoglalja az adott vállalkozás adatait. Nem csak a keresőben, de a térképen is számít ez a felület, amit egy vállalkozás a Google Cégem felület segítségével tud kezelni. YouTube csatornámon foglaltam össze a legeslegfontosabb tudnivalókat egy videóban, hogy eligazodj a témában.


Miért kell gondolnod a Lokális marketingre?

Nem csak a turizmus területén, hanem minden cégnél egyre fontosabb a lokáció, és erre a Google is rájött. Valószínűleg előbb, mint mi vállalkozók :)

A keresések harmada lokális jellegű, valamilyen területre vonatkozik. Vendégeid mindegyike területre keres, amikor valahova utazik és szállást keres. Kivéve, amikor a márkád olyan erős, hogy lenyomja még a desztinációt is.

Tehát amikor valaki keres, nem mindegy, hogy téged, vagy a konkurenciát találja meg előkelőbb pozícióban, mint ahogyan az sem, hogy milyen képeket, videókat, véleményeket fog majd látni.

A lokális marketing az a terület, ami azzal foglalkozik, hogy a környékeden keresők a Te szolgáltatásodat találják meg.

Lokális marketing alapjai

A videóban megmutatom azt az eszközrendszert, amit használnod kell, ha jobb helyen akarsz kijönni a keresőben és a Google Térkép felületén. Sőt, a közösségi médiát és külső weboldalakat is használnod kell.

Google Cégem fiók beállítása, funkciói

A Lokális megjelenésed fő mozgatórugóját a Google Cégem felület adja. Amikor birtokolod a felületet, akkor kezedbe veszed az irányítást.  Sokkal jobban fogja szeretni a keresőmotor az egész megjelenésedet és hidd el, hogy a vendégeid is a szállásodat.

A videóban megmutatom a főbb beállításokat, milyen statisztikákat nézhetsz meg és pár trükköt, amire figyelned kell, mondjuk a vélemények kezelésénél.


Videó amiben mindezt kifejtem:
Összefoglalva

Érdemes használnod minimum a Google Cégem felületet, ha nem tetted meg, most regisztrálj. A profi beállításban szívesen segítek, ha elakadsz valahol, vagy nem szeretnéd, hogy kimaradjon egy fontos pont.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés