2019. szeptember 10., kedd

Lokális marketing kutatás, értékelési szokások a vendéglátásban és a turizmusban eredményei - BeMyGuest

2018/2019-es, Magyarország első lokális marketing kutatásának eredményeit néztük végig ebben a beszélgetésben, amit több, mint 700 ember töltött ki. Turisztikai szolgáltatók-, gasztró vállalkozók-, és szállodaiparban vállalkozók számára létfontosságú információról húzzuk le a leplet. 

Sok platformon tudod majd használni a véleményeket, a kutatás apropója mégis a lokális marketing volt és a fő eszközéül tekinthető Google Cégem.

Google Cégem vélemények

A kutatás eredményeként Magyarországon a második legfontosabb véleményezési platform a Google Cégem felülete, ahol a vélemények minden iparágra kiterjedően megtalálhatóak. A Google Cégem véleményekről teljes útmutatót is írtam pont ezért, ami nem csak a turizmus, hanem általános oldalról közelíti meg a kérdéskört.

A vélemények a Google platformján mindanozáltal a turizmusban megkérdőjelezhetetlen. Képzeld csak el, amikor mondjuk éttermet választasz utazásod során, akkor a Google térképen böngészve a vélemények és fotók alapján döntesz, hogy melyik egységet válaszd.

Nincs ez másképp a szállásokkal sem.


Lokális Marketing kutatás kérdései:

  •  Milyen gyakran használják az emberek az internetet helyi üzletek megkeresésére?
  • Milyen üzlet típusok értékeléseire keresnek rá leggyakrabban az emberek? Ez a kérdés kiemelten fontos turisztikai szolgáltatók-, gasztró vállalkozók-, és szállodaiparban vállalkozók részére!
  • Melyik értékelő oldalban bíznak meg az emberek leginkább? Azaz mely oldalakon kell, hogy jelen legyél a vállalkozásoddal.
  • Mennyire befolyásolják az emberek döntéseit az értékelő oldalak?
  • Mi tesznek az emberek miután elolvasták egy vállalkozás értékeléseit? Különösen fontos lesz az, amit az értékelések elolvasása után tesznek! - 
A videóban egyes kérdéseket összevetünk az amerikai piacon található trendekkel is. Csupa-csupa izgalmas és igen fontos kérdésre adjuk meg nektek a választ azok alapján, amit a célpiacotok gondol, tapasztal és cselekszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés