2019. január 2., szerda

A vendégvélemény felhasználásának 5 módja a honlapodon

Magyarországi kutatás alapján az internetezők 63%-a olvas vendégvéleményt hotelek esetében. A vendégvélemény tehát egy fontos döntést befolyásoló tényező. Ez talán nem is újdonság, viszont most összeszedtem 5 dolgot, ahogyan a már meglévő véleményeket fel tudod használni honlapodon.


1. Nyitólapon való megjelenítés

Hoteled nyitóoldala egy különleges felület, ahol összegzed azt, amiről szállásod szól. Benne vannak a szobáid, a szolgáltatásaid, a látnivalók, de ebbe a vendégeid is beletartoznak, így pár véleményt is érdemes elhelyezned.

Nem feltétlenül az oldal tetején, de görgetés után kicsivel a hajtás alatt legyen látható.

2. Landoló oldalon

Landoló oldalakról külön írás is született, de alapvetően egy külön akcióról, vagy fizetett hirdetésről érkeznek rá a látogatók. Ebből a szempontból kicsit hasonlít a nyitólapra, csak sokkal specifikusabb.

Viszont a meggyőzés itt is fontos elem, így itt is helye van a véleményeknek. Ettől a felülettől konkrét foglalásokat várunk el, így fontos a bizalom elnyerése, amit a jó vélemények csak erősítenek.

Használhatsz az idézet mellett fotót is, az még nagyobb hitelt ad a leírtaknak.

3. Vendégkönyv aloldal

Talán ez a leggyakoribb felhasználási mód. Egy külön aloldalt (menüpontot) érdemes készíteni, ahol az összes vélemény megjelenik és egy űrlappal értékelést is lehet hagyni. Természetesen csalogatóbb, hogy a Google, Booking és Tripadvisor oldalakra terelve kérjük el a vendég véleményét, ami több haszonnal is kecsegtet, de ezeket könnyen beilleszthetjük saját oldalunkba is. (Ha tetszik ez a cikk, például nekem nagy segítség, ha értékelsz a Google Cégem felületén, amit itt megtehetsz.)

Érdemes nem csak az ötcsillagos véleményeket elhelyezni, és a kiegyensúlyozott idézeteket kiemelni, mert sokkal hitelesebb lesz az egész vendégkönyv.

Természetesen az egy csillagos kritikákat nem szabad meghagyni.

4. Tartalomötletek vendégvéleményekből

A vélemények megmutatják, hogyan látják vendégeid a szállásodat, és akár ötleteket is adhatnak.

Többször felbukkanó kérdésekre adhatsz választ a honlapon, tévhiteket oszlathatsz el, illetve jobban bemutathatod azokat a részeit a háznak, amiket nagyon dícsérnek vendégeid.

A népszerű látnivalókról is készíthetsz tartalmat és még egyéb írásokra is kaphatsz ötleteket. Egy valódi aranybánya a tartalomgyártásban, ha figyelsz a vendégeid szavára.

5. Idézd blogbejegyzésben, cikkben

Hitelességet kölcsönöz, amikor vendégeid véleményét idézed egy írásban, bejegyzésben. Amikor mondjuk a szobák aloldalán a szobák kényelmességéről szóló véleményt helyezel el, az alátámasztja mind a fotók, mind a szöveg állítását.

Nem szabad túlzásba vinni, de nagyon jó hatással tud lenni ez a módszer, hiszen releváns tartalmakhoz illesztheted az oda tartozó vendégvéleményt.

Összegzés

Nem csak az értékelő oldalakon olvasnak véleményt az emberek, hanem más felületeken is, ahol eléjük kerülnek. Pont ezért gondold át, hova tudnád még ezeket a bizalomépítő elemeket elhelyezni.

Nézd át felületeidet, és pótold, ahol még nem éltél a lehetőséggel.

Ha segíthetek benne, keress meg és átnézzük a felületeidet!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés