2018. április 3., kedd

Szállás fotózása közben ezekre figyelj

A fotók a szállásod bemutatásának legjobb eszköze. Ennél már csak a nehezebben kivitelezhető videó győzi meg jobban a vendéget a foglalásról.
Szállás fotózás grafika


Szállásod fotózását magadnak is el kell tudnod végezni, hiszen mára a technika ezt lehetővé teszi.

Annak ellenére, hogy egyszer mindenképp érdemes profi fotóst megbíznod, mert kell néhány csúcskategóriás fénykép, Neked is érdemes folyamatosan újabb képeket készítened a cikkeid mellé és a közösségi médiába. (Az Instagram nélkülözhetetlen fotóiról sok cikket találsz itt)

Megmutatok néhány elemet, amire figyelned kell szállásod fotózása során.

A fények

A természetes megvilágítás nem elég. Belső fotóknál kapcsold fel a lámpákat, és ússzon minden fényárban fotózáskor.

Szobák fotózására ideális az időpont a reggeli és délutáni órák, mert akkor a nap beesési szöge jobban megvilágítja azokat. A külső fény nagy segítségedre lesz a szoba hangulatának javításakor, mert az árnyékok játéka kihozza a szoba karakterét.

Tedd rendbe a szállásodat

Legyen rend mindenhol.
 • Ne heverjenek rendezetlenül a tárgyak az asztalon, vagy a polcokon
 • Kábelek ne lógjanak
 • A szemetes is legyen üres
 • Kiegészítő tárgyak az élhetőséget mutatják, de csak ha azok is rendezettek
 • Prospektusok elrendezése ízléses legyen

Fürdőszoba fotózása

Ha van valami, amit a vendéged biztosan meg akar nézni szállás foglalása előtt, az a fürdőszoba. Ennek megfelelően kell eljárnod fotózása során is.
 • Használj közeli makró fotókat, így látszik a tisztasága és formája is jól mutat
 • Rakd ki a bekészítést és külön fotón azokról is készíts sorozatot
 • Ülőkét hajtsd le :)
 • A WC kiegészítőket rakd el, mert nem mutatnak jól. A WC kefének és a szemetesnek, egészségügyi csomagnak is mennie kell. A WC papír maradhat.

A környezet

Ugyan egy szállást kereső vendég elsősorban a szobák és fürdőszobák fotóira kíváncsi, a környezetről készült fotók is fontosak.

Egyrészt mutass be minden részletet kívülről is, másrészt használj különleges perspektívákat is, hogy a közösségi média közönségére is gondolva különleges fotók is szülessenek szállodádról.

Mutasd meg, milyen messze vagy a parttól, milyen szép a kilátás, vagy légi fotón a központtól való távolságodat. Egy távoli fotón akár be is jelölheted szállásodat, hogy jobban elképzelhetővé váljon a környezeted.

Az évszakokra is gondolnod kell. Ha egész évben nyitva vagy, minden évszakot lencsevégre kell kapnod, hiszen téli csomagokat promózni nyári képekkel kicsit visszás. A tavasz és az ősz csodás képeit pedig szintén vétek lenne kihagyni!


A szoba felkészítése a fotózásra

A szálloda vagy apartman szobáinak fotózása előtt különös figyelemmel kell eljárni. A rendetlenség, az üveg fa és fém felületek koszos állapota egy fényképen jól megmutatkozik, rombolja a bizalmat.

Ha szép képeket szeretnél, ezeket mindenképp végezd el:
 • Nagytakarítás a szobában, azaz tényleg minden részlet makulátlan tisztítására szükséged lesz
 • Textíliák és ágyhuzatok kisimítása és kivasalása
 • Friss virágok és egyéb bekészítés elhelyezése, hogy otthonos hatást érj el és lássa a vendég, milyen kiegészítőkre számíthat. FONTOS! Ne tegyél be olyat, amit amúgy nem kaphat meg, mert reklamációt kaphatsz.
 • Gondolj a csillogó felületekre (ablak, tükör) is, mert a fotókon különösen látszódnak a részletek

Utómunkák

A gondos fotózás ellenére maradhatnak hibák a képen. Ezeket utómunkával lehet korrigálni. A Photoshop egy professzionális eszköz, de nehéz megtanulni használatát. Helyette online képszerkesztők és telefonos képszerkesztő alkalmazások sokasága áll rendelkezésre, hogy fotóidból még jobb hatást hozz ki.


Összefoglalva


Általában igaz, hogyha valamilyen szolgáltatásról írsz, akkor azt fotókkal is bizonyítanod kell, mert így megtöbbszörözheted a bizalmat. Jó minőségű fotókkal pedig mindezt támogathatod.

Rossz példaként nézd meg egy ingatlanos, vagy apróhirdetési oldal fényképeit. Ugye milyen kiugró és hívogató az a hirdetés, ahol jó minőségű fotók sorakoznak?

Ne legyél rest felfogadni egy fotóst, ha lehet olyat, akinek van tapasztalata szállodai fotózás területén.

Ha kérdésed van, örömmel látunk Turisztikai Marketing zárt Facebook csoportunkban, ahol felteheted őket, sok szakember fog segíteni.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés