2017. szeptember 13., szerda

Régi cikkek, blogposztok felújítása és újrahasznosítása

Cikkekkel, blogbejegyzésekkel egy szállás jelentős látogatószámot tud generálni magának. A jobb tartalmakat újra és újra felhasználhatod hírleveledben, közösségi médiában, valamint a keresőből is jelentős látogatottságot szerezhetsz segítségükkel. Amennyiben aktuálisak maradnak.


A régi cikkek felújítása egyszerű módja, hogy újra publikálhass egybejegyzést és a Google is jó pozícióban hozza ki tartalmainkat, ezzel szerezve nekünk látogatókat.

A SzállásMarketing blogban több, mint 180 bejegyzés van. 9 év alatt a régi bejegyzések már néhol elavultak, a képek hozzájuk aprók és a külalakra is ráfér egy kis felhasználóbarátság.

De a tartalmuk sokszor aktuális és kis módosítással értékállóak maradnak. Biztos Nálad is látszik, hogy csak kevés kéne és újra vállalható formába lehetne hozni egy-egy cikket (mondjuk a környék látnivalóiról).

Mutatok pár módszert, hogyan lehet ezt megtenni.

Szöveg kiegészítése

Pár éve írt szöveget átolvasva mindig lehet találni pár részt, ami kiegészítésre szorul. Felújítás történt egy látnivalón, újabb történet látott napvilágot, vagy a régi cikkből kihagyott gondolatot lehet pótolni.

Told meg eddigi mondandódat pár mondattal, vagy akár teljesen új bejegyzéseket is létrehozhatsz.

Hosszabb cikkeket a keresőmotorok is jobban szeretik, (a felújítottról nem is beszélve) így ismét előrébb kerülsz a találati listán.

Szöveg formázása az olvashatóságért

A látogatók scannelve olvasnak, azaz a címeket, kiemeléseket elolvasva döntik el, töltenek e több időt a cikkel, vagy átfutás után továbbállnak.

Fontos tehát, hogy mondandódat bekezdésekre, fő- és alcímekre bontsd, kiemeld a szövegben szavakat, illetve listaelemekkel készítsd ki a felsorolásokat. Tehát miket használj:
  • Bekezdéseket
  • Címfokozatokat
  • Kiemeléseket
  • Listaelemeket
Az előző bekezdésben tehát mindent felsoroltam, amin érdemes végigmenni.

Képek átszerkesztése és hozzáadása

Túl kicsi a kép, vagy egyáltalán nem volt? Javítani kell, hiszen a Google kereső, de legfőképpen a leendő vendégek is nagyon szeretik őket!

A fotók szerepéről itt van minden cikkem, de lényegük azon túl, hogy átadják az élményt, hogy minden megjelenésadhez szükséges lesz, különösképpen a közösségi médiában, amikor megosztásra kerül tartalad.

Egészítsd ki a régi cikket pár képpel:
  • Nagy legyen, hogy mindenhol jól lássák
  • Rakhatsz rá feliratot is, hogy megosztva figyelmet keltsen
  • Különböző méretben illessz be képet, mert a Facebook, Instagram, stb. más-más dimenziót használ

Publikálás ismét

Amikor rendbe tetted a bejegyzést, ismét publikálni kell, mint ahogy először is tetted. Illetve, ha anno még nem terjesztetted, ideje pótolni!

Ki kell tenned a Facebookra és más közösségi csatornákra, kiküldeni újra hírlevélben, fórumokon írni róla, kiküldeni a sajtónak, stb., tehát mintha új cikk lenne, ismét el kell juttatnod a közönséged számára.

Remélem megfogadva ezeket a tanácsokat sok "új" tartalmat tudsz használni így tartva meg követőid figyelmét.

Ha valamilyen fontos lépést kihagytam volna, kérlek hívd fel rá a figyelmemet megjegyzés formájában :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés