2014. március 10., hétfő

E-mail lista tisztán tartása

Előző írásomban bemutattam, miért és hogyan érdemes megtisztítani e-mail adatbázisunkat. Az amolyan nagytakarításként szolgált, most leírom, hogyan tarthatjuk tisztán az adatbázist.

Hírlevél adatbázis tisztántartásának lépései

1. Tiszta leiratkozási lehetőség
Minden levél alján tisztán, és világosan meg kell jeleníteni, a "leiratkozás a hírlevélről" lehetőséget.

2. Adatok szerkeszthetősége
Adjunk lehetőséget a feliratkozónak, hogy beállíthassa nevét, megváltoztathassa e-mail címét, így átállíthatja az új címre, nem kell leiratkoznia, és a másik címmel fel. A küldési gyakoriság állításának lehetőségét is felkínálhatjuk (akár leiratkozáskor is (!)).

3. "Tiszta" feliratkozók
Feliratkozók gyűjtésénél ügyeljünk arra, hogy tisztán szerezzük a címeket. Ehhez hozzásegítenek a jól megtervezett landoló oldalak, és a dupla feliratkozási ellenőrzés.

4. Üdvözlő válaszlevél küldése
Küldjünk válaszlevelet, és abban kérjük a feliratkozás megerősítését. Kérjük, hogy adjon hozzá a "megbízható küldő" listához, hogy levelünk innentől biztonsággal megérkezzen. Közöljük új olvasónkkal levélküldési szokásainkat, azaz milyen gyakran kap tőlünk levelet, hogy iratkozhat le, vagy változtathat adatain.

5. Újra megkeresés
Amikor úgy érzékeljük, hogy olvasónk nem nyitja meg leveleinket, újra-megkereső levelet küldhetünk neki (pl.: nevét a tárgysorba, vagy hasonló megnyitást ösztönző módszerekkel). A levélben megkérdezhetjük, milyen témákra lenne kíváncsi, hogy jobban optimalizálhassuk tartalmunkat.

6. Szegmentálás, szegmentálás, szegmentálás
Releváns tartalom nagyon fontos, így minél jobban ismerjük látogatóinkat, annál jobb tartalmakat gyárthatunk számukra. Amikor e-mail listánkat szegmentáljuk, az olvasóknak még személyesebb tartalmat és ajánlatokat tudunk küldeni, így növelve elköteleződésüket, és foglalásiszándékukat.







Remélem, hogy a két cikk ötleteit gyakorlatban is sikerül alkalmazni. Ha vannak e-mail adatbázis tisztítási és tisztántartási ötletei, bátran ossza meg velünk hozzászólás formájában!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés