2013. június 20., csütörtök

Stílusos vidéki szállodák

Mindig is tetszett a kezdeményezés, mert tanúskodik az összefogásról, a közösségi média erejéről, és arról, hogy a kisebb szállások összefogása mennyire hatékony tud lenni. Ami a legjobban megnyerő számomra, az a stílusuk: kedves, családias, barátságos, minőségi.

Olcsón, de hatékonyan jelen lenni


Kissebb szálláshelyek figyelem! Nem kell feltétlenül méregdrága honlap, hogy megjelenjünk az interneten. Egy ingyenes blogmotorral is lehet jó oldalt üzemeltetni, ahogyan a stílusos Vidéki Szállodák is csinálja: http://stilusosszallodak.blogspot.hu/ A Google ingyenes blogmotorját használják, ami a célra tökéletesen megfelel. (Annyi meglátásom van, hogy érdemes lenne saját domainnévre tenni az oldalt, ami nem nagy költség, viszont később, ha fejlődik a blog, megmarad az elérhetőség, még ha saját fejlesztésű honlap kerül is a helyére. Ezt a blogot is a Google motorja üzemelteti, de saját domainnév alatt.)

A Facebook remek táptalaj a hasonló kezdeményezéseknek. Rengeteg szó volt már a platformról. Esetükben a személyességet, a szálláshelyekkel való kapcsolatot fejezi ki, és teszi valóssággá. Történetek, remek fotók, látogatói megjegyzések kerülnek itt napvilágra, ami mind a márkaismertséget erősítik. Érdemes követni oldalukat.

A stílus

Amikor végignézzük a blogot és a Facebook oldalukat, azonnal átjön a cél: "Stílusos, magyarországi szállodák, melyek családi kézben üzemelnek, vidéken találhatóak, vendég- és gasztronómiabarátok." Jó látni a sok rendezett szálláshelyet, és olvasni a vidéki életről, apró kedvességekről szóló cikkeket. A fotók is magukért beszélnek, látszik, hogy a tagok figyelnek a megjelenésre, ami érthető, hiszen a vendégszerzésben döntő jelentőségűek.

Nemes cél, külső támogatás

Annyira személyes és jó az üzenet, hogy a Bloggereknek kedve támad írni a Stílusos Vidéki Szállodákról. Így vagyok én is most vele, és volt az "Otthon, édes" blog tulajdonosa is, amikor az árvíz utáni helyreállításról írt. Ez az a természetes folyamat, ami az interneten zajlik: ha valami igényes, és jó, az terjedni fog. Ebben az esetben vendégeket szerezve.

Sok sikert kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés