2013. március 29., péntek

Ibis iPhone alkalmazása

Érdekes kezdeményezés, érdekes marketing megközelítés, ezért megosztom. Látszik, hogy a mobil világ mennyire kezd előtérbe kerülni. Legyünk résen!

Az Ibis szállodamárka egy szórakoztató iPhone alkalmazással bővítette kommunikációs eszköztárát. Az alkalmazás az ibis Sleep Art nevet kapta. Ez egy olyan ébresztőóra alkalmazás, mely reggelre "lefesti" felhasználója álmait. A mobil szenzorait használva rögzíti és elemzi az alvó ember éjszakai mozgásait, és ezek alapján valós időben készít egyedi színes ábrát. Reggel az alkotás folyamatát percről percre vissza lehet nézni, az elkészült ábrák összehasonlíthatóak, megoszthatóak.

Az alkalmazás az egyik legelső szórakoztató app, melyet egy szállodamárka fejlesztett, ugyanakkor az ibis-nél már bír előzményekkel. Az ibis tavaly egy robotot épített, mely 80 érzékelővel figyelte az alvó személy rezdüléseit (mozgását, légzését stb) és ecsettel, vászonra festett ezek alapján. A robotot csak néhány nagyvárosban próbálhatták ki a szerencsések, ezért az ibis úgy döntött, hogy kiterjeszti az élményt. Így hát mindenki számára elérhető már az ingyenes Sleep Art app.

Az app-pal az ibis arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy az alvás akár élmény is lehet, ha a megfelelő körülmények rendelkezésre állnak. Ez az üzenet az alkalmazással kicsit elvontabb értelmet kap, de az ibis a való életben is nagyon sok energiát fektetett abba, hogy szállodáiban valóban így legyen. Több hónapig fejlesztette fekhelykoncepcióját, aminek eredményeképp világszerte az összes szállodájában kicserélte az ágyait (és azok minden kellékét). Magyarországon ez több mint 1000 ágyat érintett.

Az iPhone app egyébként elég sikeres, már túl van a 100 ezer letöltésen, az életmód kategóriában már a második helyezett. Ha szeretné kipróbálni, innen lehet letölteni.

Egy videót róla itt nézhet:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés