2009. december 15., kedd

A 10 legjövedelmezőbb Hotel Marketing feladat kiszervezésre

Sok hotel marketing feladatot érdemes házon belül elvégezni, másokat pedig egyszerűen jobban megéri külsős partnerhez kiszervezni.

Az ok lehet a szaktudás-, vagy az idő hiánya is, hiszen kevés szállás engedheti meg magának a szakképzett munkaerőt, vagy a folyamatos képzést.

Íme a 10 legjövedelmezőbb marketing feladat kiszervezésre:

1. Web design, programozás
Miért? Mert egy hatékony hotel honlap elkészítéséhez, - ami vonzó, információgazdag és még felhasználóbarát is - szakember tudása szükséges. A technikai tudás mellett előny, a szállodaipar, és a felhasználók szokásainak ismerete is.

2. Honlap karbantartás
Miért? Mert a honlap készítése és kezelése két különböző feladat. A web design sok odafigyelést igényel, de a karbantartás is hasonló fontossággal bír. Ha nincs meg a megfelelő technikai ismeret, vagy idő, érdemes ezt a feladatot kiszervezni.

3. PPC - kattintás alapú hirdetés
Miért? Ma már mindenki könnyen össze tud dobni egy PPC kampányt, de a fiókok 75%-a nem megfelelően gondozott. Mint mindenhol, hosszútávon itt is rengeteg kísérletezésre és tesztelésre van szükség, hogy a reklámköltés minél jobban megtérüljön. Egy jó ügynökség nem sajnálja az időt, hogy megértse üzleti koncepcióját, és aköré építse fel a kampányokat.

4. SEO - keresőoptimalizálás
Miért? Egy keresőoptimalizált honlaphoz szükség lehet az oldal szerkezetének átalakítására, linkajánlások készítésére, és naponta változó újítások ismeretére, úgyhogy jobban jár, ha ezt az összetett feladatot profi céggel végezteti.

5. Tartalom készítése és szövegírás
Miért? Sokan értik már a hasznos tartalom elhelyezésének előnyeit, mégis nehezen megy nekik a szövegírás. Szerencsére viszonylag sok tehetséges szövegíró van, akik szívesen elvégzik ezt a feladatot. Egy szövegíró írhat honlap tartalmat, blogbejegyzést, e-mail hírleveleket, és mindent, amire szükség van.

6. Twitter
Miért? A Twitter is rengeteg időt emészt fel, ha effektíven szeretné használni. Saját szállásadóknak szóló twitter oldalamra is sok figyelmet fordítok, aminek köszönhetően jönnek megkeresések és üzletek is. Kezelek hotel csevegéseket is, melyeken sok energiabefektetés árán lehet eredményeket elérni. Ha nincs annyi ideje, hogy fiókját kezelje, vegyen fel valakit, aki elvégzi a feladatot!

7. Médiafigyelés - Hírnév kezelése
Miért? Ismét egy olyan feladat, ami rengeteg időt visz el. Külöböző szoftverekkel azonban hatékonyan lehet figyelni, mit írnak egy szálláshelyről a weben. Egyes kérdések megválaszolása szintén precíz munkát kíván. Ennek elvégzését ugyancsak külsős emberre bízhatja.

8. Videók készítése
Miért? Egy szakértő minőségi videói segítenek nagyobb látogatottságot szerezni olyan videómegosztó helyekről, mint a Youtube, vagy Blip.tv. Egy jó videós csapat tisztában van a szálláshely márkájával, mondanivalójával, és ennek tökrében készíti felvételeit, amiket utána legkülönbözőbb helyeken lehet felhasználni.

9. Mobiltelefon kampányok
Miért? A mobiltelefon kampány az egyik legújabb kommunikációs csatorna. Az eszköz ismerői rengeteget tudnak segíteni a kampány kidolgozásában és lebonyolításában egyaránt.

10. Honlap optimalizálás
Miért? A honlap optimalizálás más mint a keresőoptimalizálás. A honlap optimalizálás segítségével magának a honlapnak a teljesítőképességét növelhetjük, azaz a látogatók foglalási arányát. Egy szakértő felfogadása éppen ezért az egész online marketing tevékenység hatékonyságát növeli meg. Egy jó honlap optimalizáló jól ismeri az üzletágat érintő látogatói viselkedéseket és azt, mik a vásárlói szokások. (Mi is, a szállás marketing csapata,  ezért fáradozunk nap mint nap a szállást keresők megértéséért.)

Kiszervezésekkel több legyet is üthet egy csapásra. Egyrészt nem kell munkaidőt, és képzéseket fizetnie, valamint több idő jut magára a stratégiának a kidolgozására és kevesebbet kell áldozni a megvalósításra. Szakemberekkel dolgozhat együtt, akik munkájuk révén rutinosabbak, és képzettebbek az adott területen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés