2016. február 24., szerda

Új Facebook like gombok. Mit jelent egy szállásnak?

Ma hozzánk is elértek az új "Like" gombok a Facebookon, azaz már nem csak "tetszik", hanem más érzelmeket is kifejező jelzéseket kaphatnak bejegyzéseink. Mire is lehetnek jók ezek a változások? Boncolgassuk egy kicsit!

Érzelmek kifejezése: könnyebb

Mivel eddig nem minden bejegyzésre adhattunk "tetszik" választ - mint például egy szomorú esemény - ezért nem mindig reagálhattunk rá egy gombnyomással. Mától az érzelmeink kinyilvánítása leegyszerűsödik, a "like"-ok száma megnőhet. Kérdéses viszont, hogy ennek hatására a commentek száma kevesebb lesz e?

Aktivitás kiváltása: több lehetőség

Az biztos, hogy minél aktívabb a közönségünk, oldaltulajdonosként annál jobban örülünk. Sokkal könnyebben érdeklődhetünk látogatóink véleményéről, sokkal több eldöntendő kérdést tehetünk fel nekik, és mivel könnyebben tudnak rá válaszolni (ami mobilon kifejezetten előnyös), több aktivitást várhatunk. Nem utolsó sorban mi is többet tanulhatunk a reakciókból.

Célzási lehetőségek: bővülnek

Jobban megismerhetjük követőinket, így relevánasbb, érzelmeket jobban előhozó bejegyzéseket készíthetünk. Nem csak a saját tapasztalataink nőnek majd, hanem a Facebook is tanul, ezért úgy tippelem, a hirdetések célzása is javulhat.
A posztokat jobban tudja majd kategórizálni a Facebook, így nekünk is több poszttípust kell létrehozni, hogy a megfelelő embereket érhessük el.

Szállások számára mindig is fontosak voltak az érzelmek. Most nagy lehetőséget kaptunk ebből a szempontból. A tapasztalatoknak még gyűlniük kell, de addig is ha van hozzászólnivaló, egy Wow jel keretében várjuk Facebook oldalunkon :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés