2015. szeptember 15., kedd

Így lesz több látogatója a közösségi média segítségével!

A közösségi médiát minden szálláshelynek használnia kell. Miért? Mert nagyobb ismertséget, több látogatót és így foglalást érhetünk el a helyes használatával. Ebben a blogbejegyzésben megmutatok egy módszert lépésekkel, hogyan szerzünk több látogatót a közösségi média stratégia segítségével.

1. lépés: Készítsünk tartalmat

Készítsünk kreatív, informatív és érdekes tartalmakat honlapunkra, blogunkba, vagy egyéb felületeinkre. Szövegen kívül a tartalom lehet kép, videó, vagy interaktív alkalmazás is. A lényeg, hogy hasznos legyen látogatóink számára.

2. lépés: Osszuk meg a tartalmat

A létrehozott tartalmat osszuk meg másokkal különböző felületeinken. Figyelem, itt ne csak a Facebookra gondoljunk, hanem a Twitter, Instagram, stb. fiókjainkat is vessük be! A honlapunkon érdemes megosztás gombokat is használni, hogy mások is megoszthassák tartalmainkat.

3. lépés: Új követők, megosztások

A közösségi felületeink a jó tartalom hatására újabb követőket gyűjtünk. A követők a megosztások segítségével eljutnak a honlapunkra is.

4. lépés: Közösségépítés

Mivel a megosztásokat folyamatosan végezzük, folyamatosan nő a követőink létszáma is. Ez a közösség a szállás hírnevét is viszi növeli az ismertséget, azaz brandépítő hatása is van. Ügyeljünk arra, hogy a hírnév pozitív legyen.

5. lépés: Interakció

Az egyik fő célunk, hogy ez a közösségi bázis nőjön és minél aktívabb legyen. Az aktív követői tábor juttatja felületeinket minél láthatóbb pozícióba.


6. lépés: Keresőoptimalizálás

A közösségi média jelenlétet és aktivitást egyre aktívabban figyelik a keresőmotorok is. A közösségi média tehát lehetővé teszi, hogy honlapunkat előrébb hozza ki a kereső a találati listáin, így keresőoptimalizálás céljából is érdemes közösségi marketing tevékenységet végezni.

7. lépés: Több látogató

A jó és hasznos tartalom, a közösségi média jelenlét és aktivitás teszi lehetővé, hogy több ember fog minket megtalálni a keresőben és a közösségi felületeken is. Így növelhetjük látogatottságunkat és szerezhetünk több foglalást.


Ilyen "egyszerű" látogatókat szerezni a közösségi média segítségével. Látható, hogy egy tartalmat mennyi helyen fel lehet használni, és mennyi kis apró műveleten múlik, sikeresek leszünk e.

Jó tartalomgyártást kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés