2018. február 20., kedd

5 módszer e-mail feliratkozók gyűjtésére szállásod számára

Az e-mail marketing 2018-ban is működik és az egyik leghatékonyabb módszer, hogy közvetlenül érd el vendégeidet, vagy a foglaláson gondolkozókat.
Működéséhez azonban folyamatosan új feliratkozókra van szükség. Mutatok 5 olyan módszert, amivel bővítheted adatbázisodat.


1. Szóbeszéd: kérd olvasóidat a levél továbbküldésére

Gyakran felejtjük el ezt a lehetőséget. Egyszerűen kérd meg olvasóidat, hogy küldjék tovább a levelet ismerősüknek, ha tetszett annak tartalma, vagy a benne szereplő csomag. Ezt egyszerű mondatokkal teheted meg és működnek is!

"Küld tovább annak, akivel utaznál"
"Küld el barátodnak ezt a cikket"

A továbbküldésre való ösztönzés hatására olvasóid egy része tovább fogja küldeni a levelet, és annak olvasója elköteleződhet felületeid irányába.

2. Minimalizáld a kattintási számot

Bonyolult feliratkozási procedúra helyett azonnali, kattintás nélküli feliratkozási lehetőséget használj. Minél kevesebbet kell kattintani, annál nagyobb az esély a feliratkozásra!

3. Gyakoriság beállítása

A feliratkozásnál nagyobb sikered lesz, ha megmondod, mit várhat adatai megadása után a látogató. Például megmondhatod, hogy milyen témákról kap majd leveleket, vagy mi lesz a tartalmuk.

Egy kis trükkel még nagyobb bizalmat építhetsz. Adj esélyt, hogy beállítsa a levelek gyakoriságát. Hetente, vagy havonta szeretne csak levelet kapni? Adj rá esélyt és nagyobb bizalommal fog feliratkozni vendéged!

4. Közösségi média

Lassan gyakrabban nézik az emberek a közösségi média felületeket, mint e-mail fiókjukat. Viszont azt is tudják, hogy ha nem akarnak lemaradni az igazán fontos információkról, akkor azt e-mail fiókjukba kell kérniük.

Pont ezért, időről időre a közösségi média követőidet is emlékeztetned kell erre a lehetőségre. Pár hetente érdemes kitenned egy posztot, amiben felhívod a figyelmet a hírlevél létére és annak előnyeire.

5. Meggyőző feliratkozási oldal

Amikor feliratkozókat gyűjtesz, a legkevesebb kattintással kell megtenned (lásd 2. pont). Viszont kampányokból érkezőknél, vagy amikor embereket kell meggyőznöd, külön feliratkozási oldalt kell építened a nézelődő meggyőzésére.

Olyan oldalt készíts, ami gyorsan áttekinthető, azonnal látszik a feliratkozás előnye és bizalmat épít, hiszen személyes adatok megadására készül leendő vendéged.

Mutasd meg tehát:
  • Előnyt vagy csalit, amit a feliratkozás ad
  • Mások örömét, akik már feliratkoztak
  • Az adatbiztonságot, hogy nem élsz vissza személyes adataival
  • Azt, mit fog kapni és milyen gyakran

Összefoglalás

A hírlevél küldése remélem Nálad is rutinná vált, de az adatbázis építésén új vendégek szerzése múlhat. Ezzel a néhány trükk is azon apró lépések közé tartozik, amivel több feliratkozót szerezhetsz, mint a szomszéd szálloda.

Ha az én e-mail értesítőmre vagy kíváncsi, akkor arra itt tudsz feliratkozni.



2 megjegyzés:

  1. Kedves Anders Tamás!
    Mindig örömmel olvasom cikkeidet, mely nagyon hasznosnak bizonyulnak.
    Üdvözlettel: Pallagi Lászlóné
    Margaret Vendégház Egerszalók

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, az ilyen vélemények miatt érdemes írni a blogot!

      Sok vendéget kívánok!

      Törlés

Értékelés