2017. november 7., kedd

Instagram marketing hoteleknek, apartmanoknak, vendégházaknak egyaránt

Az Instagram elterjedésével (itthon is 1,3 millióan használják) a marketing is betette a lábát a felületre. Különös jelentősége van a platformnak hotelek, apartmanok és vendégházak esetén, mivel a témát és a vizuális hatást egyaránt nagyon jól megjeleníthetjük a felületen.


Sok szállás van jelen az Insta felületén

Rengeteg szállást látok az Instagrammon, amióta én is jelen vagyok. Gyere és kövess... :)

A Facebbok jelentőségét már minden szállásadó megértette, de pozitívumként látom, hogy már egyre kevesebben gondolkoznak csupán egy közösségi média csatornában. Ha valamit kipróbálnál a Facebook mellett, akkor az Instagram legyen az.


Amellett, hogy vizuális csatorna, fiatalos is. A felhasználók többsége 30 év alatti fiatal, de növekszik a 35 év fölöttiek száma is. Rengeteg like-ot kapunk bejegyzéseinkre, nagy az élet... de nézzük meg az előnyöket.

Az Instagram előnyei szállásoknak

  • Vizuálisan kommunikáció: bizalmat növelhetsz, átadhatod a szállásod élményét, hiszen képekkel kommunikálhatsz.
  • Kapcsolat a termékkel: használat közben látják termékedet és sokkal közelebb kerülhetnek hozzá, mint más csatornákon. Személyes kapcsolatot építhetsz magad köré, ami fontos egy utazás alkalmával.
  • Saját tartalom: tudom, hogy nehéz folyamatosan tartalmat készíteni, de itt saját tartalmakat kell használnod. Cserébe nem kell top minőségben gondolkoznod, egy kis személyesség sosem árt, amibe a műtermi fotók nem mindig férnek bele. A saját tartalom miatt lesz viszont személyes az egész!

Mire használd az Instagrammot?

Bemutathatod a szállásodat és építheted a márkáját. Gyakorlatilag erre találták ki a felületet. Kevésbé szerezhetsz új érdeklődőket, így nem ez lesz a legfőbb látogatóforrásod a honlapodra (hacsak nem reklám útján), de cserébe bizalmat építesz és befolyásolhatod a követőid döntését.

Elérheted a fiatalokat, akik már szeretnek utazni, így itt az ideje, hogy feléjük is kommunikálj. Tökéletes hely az elérésükre, már lassan több időt töltenek itt, mint a Facebook oldalain.

Egyszerű beállítás, könnyű kezelést eredményez. Persze itt is sok trükk van, amikkel több likeot szerezhetsz...

Az Instagram alapjai videó


Remélem, hogy kedvet csináltam az Instagramm kipróbálásához! Ha még nem tetted meg, kövess, mert ott is rengeteg ötletet osztok meg, vagy írd meg hozzászólásban a felületed elérhetőségét, hogy megnézhessük azt!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés