2017. augusztus 24., csütörtök

5 Linképítési módszer nem csak szállások számára

A linképítés egyrészt segít a keresőoptimalizálásban, hogy előrébb soroljon minket a Google, másrészt közvetlen forgalmat is hoz weboldalunkra.

Korábban könnyen lehetett linkeket szerezni, rengeteg linkgyűjtemény állt a rendelkezésre és ezt a fekete kalapos keresőoptimalizálás ki is használta. A Google reakciója a szigorítás volt és tömegesen estek hátrébb a piszkos módszerekkel épített honlapok a találati listákon.



Mára nem könnyű feladat, de nem lehetetlen, ha minőségi linkeket szeretnénk kapni. Megmutatok 6 linképítési módszert, amivel jobb rangsorolást érhetünk el.

1. Lokális partnerek

Minden szállásnak vannak már partnerei a környékről. Velük kell felvenni a kapcsolatot, és linket cserélni. Még jobb, ha blogja vagy hírei is vannak a partnernek, mivel akkor cikkel is meg lehet jelenni a felületükön.

2. Márka említések

Valószínűleg több említést kap hotelünk, mint azt gondolnánk. Még több az a hely, ahol nem csatolnak linket nevünk mellé. Bloggerek írásai, utazási beszámolók, fotók és még sok más formában említenek minket nap mint nap.

Olyan eszközzel, mint a Google Alerts, felderíthetjük ezeket. Miután megtaláltuk őket, és nem találtunk mellette hivatkozó linket oldalunkra, írjunk a szerkesztőnek, hogy ha lehet pótolja a hiányt.

3. Helyi források oldal

Készítsünk vendégeinknek egy oldalt, ahol a helyi érdekességeket linkeljük. Kategorizálhatjuk a múzeumokat, vendéglőket, látnivalókat, még pár mondatot is írhatunk melléjük.

Nem csak a vendégeinknek lesz ez kíváló információ, de a hivatkozott oldalaknak is írhatunk, hogy a kölcsönösség jegyében minket is jelenítsenek meg, így gyarapítva hivatkozásainkat.

4. Konkurensek linkjeinek használata

Akik megelőznek a találati listákon, valamit jól csinálnak. Vegyünk tőlük ötleteket, és vizsgáljuk meg, milyen honlapokról linkelnek rájuk. (Erre vannak eszközök.)

A vizsgált oldalakra mi is kerüljünk fel, ha módunk van rá. Nagyon sok linket szerezhetünk így!

5. PR és vendégbloggerkedés

Írói vénával rendelkezők megcélozhatják a PR eszközöket is, vagy a környék témájával foglalkozó blogokba is írhatnak vendég bejegyzéseket. A fogadó fél is örülni szokott, ha érdekes tartalommal gazdagszik, mi pedig kapunk egy visszamutató linket.

Összefoglalva

Meg kell ragadnunk minden lehetőséget, hogy értékes linkeket kapjunk. Ez a pár módszer segít elindulni, vagy tovább haladni ha kifogytak az ötletek.
Viszont sose felejtsük, hogy a linképítés nem állhat le, folyamatosan kell gyűjtenünk a lehetőségeket, hogy egyre értékesebb oldalt birtokolhassunk.


Vannak ötleteid? Partnereket keresel linképítéshez? Írj hozzászólást a bejegyzés alá!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Értékelés